MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Saray Sarması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Muzlu sultan sarması ya da sultan sarması olarak da bilinen bu tatlı, çay saatlerinizi güzelleştirmeye geliyor.
Saray halkına layık lezzeti ile misafirlerinizin kalbini çalacağı, sizi tatlı yapımı konusunda oldukça başarılı hissettireceği kesin! Kendinize bir mola yaratıp saray sarması ile süsleyebilir, muhallebi ve kremşantiden hazırlanan tatlı ile yumuşacık kıvamda bir lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz.

Saray sarması nasıl yapılır, saray sarması tarifi, nefis saray sarması yapımı, kolay saray sarması nasıl hazırlanır ve daha birçok farklı tatlı tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Püf Noktası ;

  • Krem şanti’nin daha hafif bir lezzette olması için süt yerine su kullanabilirsiniz.
  • Muhallebi için ilk olarak sütün bir miktarını kullanıp, malzemeler tamamen eriyene kadar karıştırın. Daha sonra tamamını ekleyin.
  • Daha küçük rulolar hazırlayarak adet sayısını arttırabilirsiniz.
Saray Sarması Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    1 lt.
  • toz şeker

    1 sb.
  • un

    Yarım sb.
  • nişasta

    3 yk.
  • kakao

    2 yk.
  • tereyağı

    1 yk.
  • vanilya

    1 paket
  • handistan cevizi

    2 sb.
  • krem şanti

    Üzeri İçin; 1 paket
  • süt

    1 sb.
  • hindistan cevizi

    1/2 sb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tencereye süt, un, kakao,toz şeker ve nişastayı koyup kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

  • 2. Adım

    Kaynayıp muhallebi kıvamını aldıktan sonra vanilya ve tereyağı atıp eriyene kadar iyice karıştırın.

  • 3. Adım

    Önceden fırın tepsisi tabanına serpmiş olduğunuz Hindistan cevizlerinin üzerine sıcak muhallebi dökülür ve soğumaya bırakılır. Ardından soğuyan tatlının üzeri için süt ile hazırlanan hindistan cevizli krem şanti sürülür.

  • 4. Adım

    Daha sonra bıçak yardımıyla 6 dilim olacak şekilde kesilir ve düzgün bir şekilde rulo halinde sarılıp servis edilir.