MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Balkabaklı Tart Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Sofraların keyfini katlayacak, midelere bayram ettirecek nefis tarifleriyle MigrosTV izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor! Sıradaki videomuzda, bal kabaklarına bayılanları mest edecek bir tart tarifi var! Ağızda dağılan hamuru, ağza yayılan bal kabağı püresiyle tadına doyulmayacak Bal kabaklı tart; çayınıza veya kahvenize şahane bir eşlikçi olabilir. Özel akşam yemekleri sonrasında sunumu ve lezzetiyle iddialı bir kapanış yapmanızı sağlayabilir.

Siz de gününüze turuncu, tatlı bir keyif eklemek için bu özel tarifi
uygulayabilirsiniz. Bal kabaklı tart yapılışı hakkında tüm detaylara videomuzda sizi bekliyor.

Balkabaklı Tart Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    Hamuru için; 160 gram
  • pudra şekeri

    4 yemek kaşığı
  • yumurta

    1 adet
  • un

    2 su bardağı
  • vanilya

    1 paket
  • balkabağı

    Balkabağı harcı için; 600 gram
  • toz şeker

    1,5 su bardağı
  • karanfil

    2 adet
  • çubuk tarçın

    1 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir blender'ın içerisine soğuk tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip işlem uygulayın.

  • 2. Adım

    Ardından bir kaba alıp üzerine yavaş yavaş un ilavesi yaparak spatula yardımı ile karıştırın.

  • 3. Adım

    Ardından son olarak parmak uçlarınızla hamuru yoğurup streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.

  • 4. Adım

    Daha sonra hamuru hafif unlanmış iki yağlı kağıt arasında tart kalıbınızın büyüklüğünde açın ve yağlanmış tart kabına hamuru yerleştirin.

  • 5. Adım

    Daha sonra hamur tabanını çatal ile delip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Bu sırada iç harcı için tüm malzemeleri tencereye alıp kısık ateşte suyunu salıp yumuşayana kadar pişirin.

  • 7. Adım

    İsteğe göre içerisine çok az su ilavesi yapabilirsiniz.

  • 8. Adım

    Piştikten sonra içerisindeki çubuk tarçını ve karanfili alıp blenderdan geçirip püre haline getirin.

  • 9. Adım

    Ardından tartın üzerine ekleyip, spatula ile iyice yaydırıp üzerini düzeltin.

  • 10. Adım

    0.Fırında tekrar 15 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerini süsleyip servis edebilirsiniz.