MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Turuncu Mutfak’tan Tarifler: Fırında Bonfile ve Üç Mantarlı Ragu
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Turuncu Mutfak‘ta yine nefis bir lezzetin peşindeyiz… Macrocenter Atölye Mutfak Şefi Mert Boz harika bir yemek yapıyor; Fırınlanmış Bonfile & Üç Mantarlı Ragu.

Turuncu Mutfak’tan Tarifler: Fırında Bonfile ve Üç Mantarlı Ragu
MALZEMELER
  • dana bonfile

    1.5 kg
  • hardal

    2 çorba kaşığı tane
  • zeytinyağı

    6 çorba kaşığı
  • tereyağı

    2 çorba kaşığı
  • kekik

    2 çorba kaşığı taze
  • sarımsak

    2 diş
  • shiitake mantarı

    200 gr
  • istiridye mantarı

    200 gr
  • kestane mantarı

    200 gr
  • et suyu

    Çeyrek su bardağı
  • krema

    Çeyrek su bardağı
  • frenk soğanı

    1 çorba kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı tane
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Etin şeklini koruması için bonfileyi sicim ip ile sararak bağlayın.

  • 2. Adım

    Bonfilenin üzerine tuz ve karabiberi serpin.

  • 3. Adım

    Döküm tavaya 2 kaşık zeytinyağını dökün.

  • 4. Adım

    Tavayı ısıtın ve her iki yüzünü de 2 dakika kadar tutarak, bonfile eti mühürleyin.

  • 5. Adım

    Taze kekikler doğrayın ve derin bir kaba alın.

  • 6. Adım

    Kalan zeytinyağını da kekiklerin üzerine boşaltın.

  • 7. Adım

    Tane hardalı da ilave edin.

  • 8. Adım

    İyice karıştırın.

  • 9. Adım

    Fırça yardımıyla bonfilenin üzerine sürün.

  • 10. Adım

    180 dereceye ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.

  • 11. Adım

    Bonfileyi bir kenara aldıktan sonra mantarları kabaca 4 parçaya bölün.

  • 12. Adım

    Shiitaki mantarının sadece saplarını ayırın.

  • 13. Adım

    Tavada zeytinyağını kızdırın, sarımsakları ilave edin ve çevirin.

  • 14. Adım

    Ardından mantarları da ekleyerek soteleyin.

  • 15. Adım

    Mantarları soteledikten sonra kremayı da tavaya mantarların üzerine dökün.

  • 16. Adım

    Tuz ve karabiber de ekleyin ve krema koyulaşana kadar çevirin.

  • 17. Adım

    Raguyu servid için kasenize alın.

  • 18. Adım

    Doğradığınız frenk soğanları ile süsleyin.

  • 19. Adım

    9. Bonfileyi de ince dilimler halinde keserek birlikte servis edin.