MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
@misscookiesss’den Kremalı Pasta Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Misscookiesss Pasta Atölyesi’nden Alev Yurtsever MigrosTV mutfağında, 14 Şubat’a özel nefis tarifler hazırladı. Sevgililer Günü sofrasına şık ve aşk dolu bir öneri var sırada; Sevgililer Günü pastası.

Servis önerisi:

Soğuk olarak servis edin.

@misscookiesss’den Kremalı Pasta Tarifi
MALZEMELER
  • pasta tabanı

    1 adet vanilyalı
  • pasta tabanı

    1 adet kakaolu
  • çilek

    400 gram
  • -yumurta- akı

    3 adet
  • toz şeker

    125 gram
  • tereyağı

    225 gram
  • tuz

    1/5 çay kaşığı
  • vanilya özütü

    1/5 çay kaşığı
  • -şeker- kırıkları

    1 paket renkli
  • renkli şeker hamurları

    Arzuya göre
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Vanilyalı ve kakaolu hazır pasta tabanlarını kalp şeklinde kesin. Kenar kısımlarını bıçak yardımıyla alarak temizleyin.

  • 2. Adım

    Kreması için; yumurta aklarını derin bir kaseye alın. Tuz ekleyin. Toz şeker ilavesiyle benmari usulü, şeker taneleri tamamen eriyene kadar çırpın.

  • 3. Adım

    Vanilya özütünü katın. Öncelikle yüksek sonrasında düşük devirde 10 dakika kadar çırpın.

  • 4. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını küçük parçalar halinde ekleyip karıştırarak yedirin. Kıvam alan karışımı buzdolabında soğumaya bırakın.

  • 5. Adım

    Bol suda yıkayıp ayıkladığınız çilek dilimlerini uzunlamasına iki eşit parçaya kesin.

  • 6. Adım

    Üzerlerine az miktarda süt sürdüğünüz pasta tabanlarının arasına krema sürüp bir kat kakaolu bir kat vanilyalı olmak üzere üst üste dizin. Çilek dilimleri ile tatlandırın.

  • 7. Adım

    Kenar kısımlarını krema ile sıvayıp arzuya göre şeker hamurları ve renkli şekerlemelerle süsleyerek dilimler halinde servis edin.