MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ahududulu Yaş Pasta Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK45'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI10 Porsiyon

Meyveli pasta sever misiniz? Peki ahududu, ona bayılır mısınız? İşte size nefis bir seçenek, karşınızda ahududulu yaş pasta!

Kırmızı meyveler ailesinin en lezzetli kahramanlarından biri olan nefis ahududu, sihirli bir pastanın içine ve üzerine doluşmaya geliyor! Yumurta, toz şeker, yoğurt gibi malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra vanilya ve kabartma tozunun yardımlarıyla kusursuzluğu hedeflenen pasta hamuru, kalıba dökülüp fırına veriliyor. Hamur, fırının sıcağında yavaş yavaş kokusunu bırakırken, bir yandan boş durmamak ve asıl lezzeti veren kremasını hazırlamak gerekiyor. Daha sonra pişen kek ve hazırlanan kremanın buluşmasına aşkı tamamlayacak ahududular ekleniyor ve yemek için sabırsızlanılıyor! Her çatalında aşka kapılıyor gibi hissedeceğiniz harika pastanın tarifi için hemen videomuzu izleyin. Şimdiden afiyet olsun!

Ahududulu yaş pasta tarifi, ahududulu yaş pasta yapımı, ahududulu yaş pasta yapılışı, ahududulu yaş pasta hazırlanışı, ahududulu yaş pasta nasıl yapılır, ahududulu yaş pasta nasıl hazırlanır, ahududulu yaş pasta malzemeleri, nefis ahududulu yaş pasta, ev yapımı ahududulu yaş pasta ve daha birçok farklı pasta tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Ahududulu Yaş Pasta Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    Kek için; 4 adet
  • toz şeker

    2 fincan
  • un

    4 fincan
  • yoğurt

    1 fincan
  • sıvı yağ

    2 yemek kaşığı
  • su

    3 yemek kaşığı sıcak
  • kabartma tozu

    1 paket
  • tuz

    1 çimdik
  • vanilya

    1 paket
  • yumurta sarısı

    1 adet
  • vanilya

    1 paket
  • şeker

    2 yemek kaşığı
  • mısır nışastası

    1 yemek kaşığı
  • un

    2 yemek kaşığı
  • margarin

    1 yemek kaşığı
  • süt

    2 su bardağı
  • krem şanti

    1 paket
  • süt

    2 çay bardağı soğuk süt
  • ahududu

    200 gram
  • jöle

    Çilekli
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Yumurtanın beyazı ve sarılarını ayrı kaplara alın.

  • 2. Adım

    Yumurtanın beyaz kısmını tuz ve şekerin yarısı ile kar gibi olana kadar çırpın.

  • 3. Adım

    Yumurta sarılarını da ayrı olarak hafifçe çırptıktan sonra önce sıvı malzemeleri ilave edip karıştırın.

  • 4. Adım

    Daha sonra kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın.

  • 5. Adım

    En son çırptığınız yumurta aklarını yavaş yavaş spatula ile karıştırarak ekleyin.

  • 6. Adım

    24 cm boyutunda bir kalıba koyun.

  • 7. Adım

    Önceden ısınmış 170 derece fırında pişirin.

  • 8. Adım

    İç kreması için olan malzemeleri margarin ve vanilya dışında olanların hepsini tencerede koyulaşıncaya kadar pişirin.

  • 9. Adım

    İndirmeye yakın vanilya ve margarini ilave edip ocaktan alın.

  • 10. Adım

    Arasıra karıştırarak soğumaya bırakın.

  • 11. Adım

    Krem şantiyi de soğuk sütle çırpıp buzdolabında bekleyin.

  • 12. Adım

    Kek pişip soğuduktan sonra enine 2 parçaya bölün.

  • 13. Adım

    İç kremanın tamamını üzerine yerleştirip ahududu şerpiştirin.

  • 14. Adım

    Diğer kek parçası ile kapatın.

  • 15. Adım

    Üzerini krem şanti ve ahududu ile tamamen kaplayın.

  • 16. Adım

    Jöleyi sıcak suda eritip ahududuların üzerine dökün.

  • 17. Adım

    7. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.