MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Zahterli Ekmek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK60'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Zahter diye değişik bir isim olduğuna bakmayın, o aslında bildiğimiz kekik çeşidi. Özellikle Gaziantep ve Hatay yöresinde salatadan çay yapımına kadar birçok lezzete katkıda bulunan zahter, bu kez bir ekmeği güzelleştiriyor. Özellikle baharatlı yoğun tatları seviyorsanız zahterli ekmek, tam da size göre! Üstelik içerdiği malzemeleri ile oldukça besleyici olan bu ekmeğe günün her sofrasında yer açabilir, vücudunuza katacağı sağlık ile kendinize iyilik yapabilirsiniz. Unutmadan; zahterli ekmeği bir de zeytinyağına banarsanız zahterin aromatik tadına daha yoğun ve keyifle varabilirsiniz, bizden önermesi!

Zahterli ekmek nasıl yapılır, zahterli ekmek tarifi, nefis zahterli ekmek ve daha birçok yöresel lezzetin detaylı anlatımları MigrosTV videolarında, bizden ayrılmayın!

Püf Noktası:

Toz halindeki zahter yerine yaz aylarında taze zahter kullanabilirsiniz.

Zahterli Ekmek Tarifi
MALZEMELER
  • un

    4 sb.
  • toz maya

    1 paket
  • süt

    2 yk.
  • toz şeker

    1/2 tk.
  • su

    1,5 sb.
  • tuz

    1 çk.
  • zahter

    Üzeri için; 1 çb.
  • susam

    2 yk.
  • zeytinyağı

    1/2 sb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Mayayı ılık sütle karıştırın ve aktif hale gelmesi için oda sıcaklığında 5 dakika kadar bekletin.

  • 2. Adım

    Unu derin bir karıştırma kabına alın, mayalı karışımı dökün.

  • 3. Adım

    Unun üzerine toz şeker ve tuz serpin.

  • 4. Adım

    Ilık suyu azar azar ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun, gerekirse un ekleyin.

  • 5. Adım

    Kıvam alan hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığında, kabarana kadar dinlendirin.

  • 6. Adım

    Hamurdan arzu ettiğiniz büyüklükte bezeler kopartıp yuvarlak şeklinde açın.

  • 7. Adım

    Zahteri zeytinyağı ve susamlarla karıştırıp macun kıvamına getirdikten sonra ince bir kat halinde hamurların üzerine sürün.

  • 8. Adım

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Afiyetler olsun