MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Köfteli Lebeniye Çorbası & Kervansaray Pilavı – Sahrap Soysal ile
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

MigrosTV’den herkese merhabalar. Mübarek Ramazan ayının içinde bulunduğumuz şu günlerde iftar sofralarınızda ailenizle birlikte afiyetle yiyebileceğiniz oldukça doyurucu bir menü ile sizlerleyiz. Bugünde verdiğimiz tarifi uygulayarak Anadolu’nun sevilen lezzetleri Köfteli Lebeniye Çorbası ve Etli Kervansaray Pilavıyla iftarınızı açabilirsiniz.

Ünlü şef ve yazar Sahrap Soysal’ın sizler için özel tarif uyguladığı yemeklerimizi hem iftarda hem de sahurda rahatlıkla tüketebilirsiniz. Sizler de aşağıda yer alan listeden malzemelerinizi hazırlayabilir, videomuzu izleyerek bu özel tarifi iftar ve sahur sofralarınızda sevdiklerinizle paylaşabilir ve Anadolu topraklarının lezzet dolu tariflerini evinize taşıyabilirsiniz. Şimdiden herkese hayırlı iftarlar.

Köfteli Lebeniye Çorbası & Kervansaray Pilavı – Sahrap Soysal ile
MALZEMELER
  • Çorba İçin; Süzme yoğurt

    2 su bardağı
  • Un

    1 yemek kaşığı
  • Kemik suyu

    4 su bardağı
  • Pirinç

    3 yemek kaşığı
  • Haşlanmış nohut

    1 su bardağı
  • Köfte İçin; Kıyma

    200 g
  • Tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • Zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • Kuru nane

    1 tatlı kaşığı
  • Pul biber

    1 tatlı kaşığı
  • Karabiber

    1-2 tutam
  • Kervansaray Pilavı; kuşbaşı kuzu eti

    400 g
  • Kuru soğan

    4 adet
  • Pirinç

    2 su bardağı
  • Et suyu

    3 su bardağı
  • Haşlanmış nohut

    1 su bardağı
  • Yenibahar

    1 tatlı kaşığı
  • Tarçın

  • Tuz