MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Fırında Beşamelli Karnabahar Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Fırında pişen lezzetleri sever misiniz? Bu sefer fırında beşamelli karnabahar yapıyoruz! Beşamel sosu ve kaşar peyniri altına gizlenen karnabaharların sulu ve taze lezzetine doyamayacaksınız!

Beşamelli karnabahar tarifini beğendiyseniz bunlara da bir göz atın deriz;  rezeneli fırın levrek, fırında baharatlı patates ve fırında peynirli pırasa.

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

 

Fırında Beşamelli Karnabahar Tarifi
MALZEMELER
  • karnabahar

    1 adet
  • sarımsak

    2 diş
  • un

    2 yemek kaşığı
  • süt

    1.5 su bardağı
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • kaşar peyniri

    100gr
  • tuz

    Bir tutam
  • karabiber

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Karnabaharı çiçek çiçek ayırın.

  • 2. Adım

    Sıcak suda haşlayın, çok fazla haşlamamaya dikkat edin.

  • 3. Adım

    Beşamel sos için derin bir sos tavasında margarini eritin.

  • 4. Adım

    Unu ekleyip topaklaşmadan sürekli karıştırın.

  • 5. Adım

    Azar azar süt ilave ederek kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.

  • 6. Adım

    Sarımsakları soyup incecik dilimleyin.

  • 7. Adım

    Karnabaharlara tuz ve karabiber ekleyip, yağlı kağıt serilmiş fırın kabına alın.

  • 8. Adım

    Sarımsakları ilave edin ve üzerine hazırladığınız sosu dökün.

  • 9. Adım

    Rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyin.

  • 10. Adım

    0. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.