MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Karnabahar Kısır Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME8'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

İnce bulguru kıskandıracak, karnabaharın bin bir çeşit tarifine bir yenisini daha ekleyecek nefis karnabahar kısır önerimizi mutlaka deneyin.

Karnabaharın ismini duyduğunda bir kötü hissedenler, onu bambaşka bir tarifle denemeye ne dersiniz? Bu tarifte karnabaharın her halini sevenler ile karnabahardan nefret edenleri birleştirip iddialı bir sonuç hazırlamaya kararlıyız desek hiç de abartmış olmayız!

Salatası, yemeği, pilavı haşlaması, ızgarası, hatta çiğ hali ile bile tüketilip vitaminlerinden faydalanabildiğimiz, kar topu güzelliğinde, çiçekten hallice, brokolinin kuzeni olan bir lezzet olan karnabaharı bu kez nefis bir kısır olmaya hazırlıyoruz. Sebze kimliğinden biraz uzaklaştırmış gibi davranarak çay sofralarına harika bir seçenek olarak ekliyoruz.

Mutfak robotundan geçirdiğimiz karnabaharları, mis kokulu dereotu, maydanoz, kornişon turşu, hafif acı ile buluşturuyor güzelce karıştırıyoruz. Görünümünden kimsenin anlamayacağı, lezzetinden biraz şüphelenilse de herkesin halinden memnun olacağı yepyeni, nefis bir çeşit hazırlıyoruz!

Hadi o hâlde; eğer ki siz de yeni tarifleri denemeyi seven, sebzeden vazgeçemeyen bir karnabahar aşığı iseniz bu tarifi hemen uygulayın deriz. Karnabahardan pek hoşlanmayan çocuklara da yetişkinlere de ilaç gibi gelecek karnabahar kısırı yapımı hakkında tüm detaylar için videomuzu izleyin, şimdiden afiyet olsun!

Karnabahar kısırı tarifi, karnabahar kısırı nasıl yapılır, karnabahar kısırı nasıl hazırlanır, karnabahar kısırı yapılışı, karnabahar kısırı malzemeleri, nefis karnabahar kısırı, karnabahar kısırı yapımı, ev yapımı karnabahar kısırı, ev yapımı karnabahar kısırı ve daha birçok sebzeli farklı tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Karnabahar Kısır Tarifi
MALZEMELER
  • karnabahar

    1 adet orta boy
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • soğan

    1 adet kuru
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • biber salçası

    1 yemek kaşığı acı
  • limon suyu

    1/2
  • maydanoz

    1/2
  • dereotu

    1/2
  • soğan

    2 dal taze
  • kornişon turşu

    6 adet
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kuru soğanı ince ince dilimleyin, ardından bir tavaya zeytinyağını döküp soğanları kavurun.

  • 2. Adım

    Soğanlar hafif renk almaya başlayınca salçaları ilave edip 2-3 dk daha kavurun ve ocaktan alın.

  • 3. Adım

    Karnabaharları yıkayıp hafif iri parçalara ayırın ve tüm karnabaharları mutfak robotuna atıp kar halinde olana kadar çekin.

  • 4. Adım

    Bir kabın içerisine aktarın, ince doğranmış olan taze soğan, dereotu, maydanoz ve geri kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.

  • 5. Adım

    Kavurmuş olduğunuz salçalı soğanı da ilave edip iyice harmanlayıp servis edebilirsiniz.