MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Şöbiyet Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK45'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Ziyafet sofralarının benzersiz lezzeti! Geleneksel ve unutulmaz lezzet şöbiyet tarifi MigrosTV’de. Şöbiyet tarifi ve daha fazlası; sütlü ve şerbetli tatlılar, dakikalar içerisinde hazırlayacağız kolay tatlı tarifleri, pastalar, kekler ve daha yüzlerce kolay, pratik ve lezzetli tarif, kısa ve kolay videolarla MigrosTV’de!

Şöbiyet Tarifi
MALZEMELER
  • baklavalık yufka

    1 adet
  • şeker

    1 kilo
  • su

    1 litre
  • limon

    1 adet
  • irmik

    500 gram
  • süt

    1 litre
  • ceviz içi

    200 gram
  • tereyağı

    1 kg
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Şerbet için: 1 kilo su, 1 kilo şeker ve biraz sıktığımız limonu kaynatın.

  • 2. Adım

    Kaymak için: 1 litre sütü kaynatın ve süt kaynarken içine yavaş yavaş 500 gramlık irmiğinizi ilave edin. Hazır olan kaymağı sıkma torbasına koyun.

  • 3. Adım

    Baklavalık yufkalarınızı on kat olacak şekilde çıkartın.

  • 4. Adım

    Her katına tereyağını sürün.

  • 5. Adım

    Daha sonra kare şeklinde kesin ve içine hazırlamış olduğunuz kaymak ile cevizi koyun.

  • 6. Adım

    Üçgen şekilde yufkalarınızı kapatın.

  • 7. Adım

    Hepsini yaptıktan sonra tepsiye dizip erittiğiniz tereyağını her tarafını yağlanacak şekilde dökün.

  • 8. Adım

    Üstüne daha önce 200 derecede ısıttığını fırına atın.

  • 9. Adım

    İyice kızardıktan sonra fırından çıkartıp daha önce sıcak olan şerbetinizi üstüne dökün. Biraz bekledikten sonra servise hazır.