MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Yaz Türlüsü Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Mevsim tazesi lezzetleri  bir arada sofralarınıza taşıyan yaz türlüsü tarifi! En leziz sebzelerle hazırlayacağınız yaz türlüsü tarifi için MigrosTV’yi takip edin. Bu tarifimiz de ilginizi çekebilir; Mahluta Çorbası

Püf noktası:

Doğranmış sebzeleri, pişme süreleri ve sertlik derecelerine göre eklemeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharat ve kök sebzeleri ekleyebilirsiniz.

Kullandığınız su miktarını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Yaz Türlüsü Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet büyük boy
  • havuç

    2 adet orta boy
  • patlıcan

    2 adet orta boy
  • kabak

    2 adet orta boy
  • patates

    3 adet orta boy
  • mantarı

    6 adet kültür
  • fasulye

    250 gram taze
  • domates

    1 su bardağı doğranmış
  • su

    2 su bardağı sıcak
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz patlıcanları iri küpler halinde doğrayın.

  • 2. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kabak, havuç ve patatesleri patlıcanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.

  • 3. Adım

    Nemli bir bezle sildiğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin.

  • 4. Adım

    Uç kısımlarını kesip kılçıklarını temizlediğiniz taze fasulyeleri üç eşit parçaya bölün.

  • 5. Adım

    Zeytinyağı ve tereyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 6. Adım

    Sırasıyla; doğranmış havuç, taze fasulye, kabak, patlıcan, kültür mantarlarını ekleyip aralarda karıştırarak pişirme işlemini sürdürün.

  • 7. Adım

    Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin. Doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.

  • 8. Adım

    Sıcak su ilavesiyle, kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.