MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kestane Reçeli Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK40'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI3 Porsiyon

Kestane; pastadan tutun da pilava kadar içine konduğu her lezzete şahane bir devinim yaşatabilen bir meyve. Hele ki kestane şekeri ya da kestane kebabının mükemmelliğini hiç tartışmayalım!
Bu kez ise sırada, kestanenin reçel hali var. Yumuşacık, tatlı mı tatlı taneleri ile Bursa’nın kestane şekeri kadar mutlu edecek; sadece kahvaltıda değil, canınız tatlı bir şeyler tüketmek istediğinde yenebilecek kıvamda farklı bir reçel bu!

Aromatik tadı ile kurabiye, pasta gibi tatlılarınızı süsleyebilir farklı harmanlar edinebilirsiniz. Şimdiden uyaralım, aman ha dozunu kaçırıp kaşık kaşık yemeye kalkmayın.

Tencereler, kestane reçeli ile kaynamaya hazırsa hadi mutfağa!

Kestane reçeli nasıl yapılır, kestane reçeli yapımı, kestane reçeli nasıl hazırlanır, evde kestane reçeli yapımı, nefis kestane reçeli tarifi ve daha birçok reçel tarifi MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Püf Noktası;

Pişirme esnasında kestanelerin dağılmaması için orta ya da büyük boyda kestaneler seçmelisiniz. Reçel kaynarken üzerinde oluşan köpükleri kepçeyle sıyırmayı unutmayın.

 

Kestane Reçeli Tarifi
MALZEMELER
  • kestane

    200 gr.
  • şeker

    1 sb.
  • su

    1.5 sb.
  • limon suyu

    2 damla
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak kestanelere bıçak ile çizikler atıp haşlayın. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kestaneler iyice pişirilir.

  • 2. Adım

    Kabukları soyulup temiz bir suda 15 dakika kadar daha haşlanır.

  • 3. Adım

    Başka bir tencere içerisine su, şeker ve limon suyu ilave edilerek kaynatılır, kıvam alan şerbete kestaneler eklenir ve birlikte özdeşleşene kadar kaynatılır.

  • 4. Adım

    Son olarak kavanoza doldurulup ağzı sıkı bir şekilde kapalı halde ters çevirilerek bekletilir.