MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Halil Şef ile Tarifler: Frambuazlı Galette
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

MigrosTV’den herkese merhaba! Bugün MigrosTV şefi Halil Şımır sizler için harika bir tatlı tarifi hazırladı; frambuazlı galette. Sizler de videomuzu izleyerek bu harika tarifi evinizde hazırlayabilir, farklı meyvelerle elde ettiğiniz sonuçları da yorumlar kısmında öneri olarak bizlerle paylaşabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun!

Halil Şef ile Tarifler: Frambuazlı Galette
MALZEMELER
  • soğuk tereyağı

    125 gram
  • pudra şekeri

    1,5 yemek kaşığı
  • un

    1,5 su bardağı
  • dondurulmuş frambuaz

    İç harcı için; 300 gram
  • toz şeker

    1,5 yemek kaşığı
  • mısır nişastası

    1,5 yemek kaşığı
  • vanilya

    1 paket
  • yumurta akı

    Üzeri için; 1 adet
  • toz şeker

    2 tutam
  • pudra şekeri

    Servisi için; Kenarlarını kaplayacak kadar
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir kabın içerisine tereyağını ve pudra şekerini ekleyip çatal yardımı ile ezin.

  • 2. Adım

    Ardından içerisine unu da ekleyip çatal yardımı ile karıştırmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Ardından parmak uçlarınızda yavaşça karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin.

  • 4. Adım

    Elde ettiğiniz hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.

  • 5. Adım

    İç harcı için bir kabın içerisinde tüm malzemeleri karıştırıp bekletin.

  • 6. Adım

    Hamuru dinlendirdikten sonra iki yağlı kağıt arasında açın ve üstteki yağlı kağıdı alın.

  • 7. Adım

    Hamurun orta kısmına frambuazlı harcı alıp kenarlarda 3 parmak kadar boşluk kalacak şekilde yaydırın.

  • 8. Adım

    Ardından yağlı kağıttan yararlanarak kenarları kapatın.

  • 9. Adım

    Hazırladığınız galette'yi tepsiye alın ve kenarlarına çırpılmış olan bir adet yumurtayı sürün.

  • 10. Adım

    Üzerine toz şeker serpip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

  • 11. Adım

    Fırından çıkardıktan sonra ister ılık isterseniz de soğuk olarak servis edebilirsiniz.

  • 12. Adım

    2.Servis ederken üzerine pudra şekeri elemeyi unutmayın.