MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Halil Şef ile Balkabaklı Tart Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Şef Halil Şımır; sofraların keyfini katlayacak, midelere bayram ettirecek nefis
tarifleriyle MigrosTV izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor!
Sıradaki videomuzda, bal kabaklarına bayılanları mest edecek bir tart tarifi var!
Ağızda dağılan hamuru, ağza yayılan bal kabağı püresiyle tadına doyulmayacak

Bal kabaklı tart; çayınıza veya kahvenize şahane bir eşlikçi olabilir. Özel akşam
yemekleri sonrasında sunumu ve lezzetiyle iddialı bir kapanış yapmanızı
sağlayabilir.

Siz de gününüze turuncu, tatlı bir keyif eklemek için Halil Şef’in bu özel tarifini
uygulayabilirsiniz. Bal kabaklı tart yapılışı hakkında tüm detaylar ve şefimizin
özel püf noktaları videomuzda sizi bekliyor. Şimdiden afiyet olsun!

Serimizin diğer videolarını da takip etmeyi ve Youtube Migros Türkiye
kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Halil Şef ile Balkabaklı Tart Tarifi
MALZEMELER
  • balkabağı

    400 gram
  • su

    1,5 su bardağı
  • krema

    1 paket
  • kakule

    1/2 çay kaşığı
  • mahlep

    1 çay kaşığı
  • toz şeker

    1,5 su bardağı
  • toz zerdeçal

    1 çay kaşığı
  • toz tarçın

    1 çay kaşığı
  • yumurta

    2 adet
  • tereyağı

    150 gram
  • un

    2 su bardağı
  • pudra şekeri

    1/2 su bardağı
  • yumurta

    1 adet
  • kabartma tozu

    1 çay kaşığı
  • vanilya

    1 paket
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • kremşanti

    üzeri için
  • kırık ceviz

    üzeri için
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak balkabaklı püre için bir tencerenin içerisine balkabaklarını, suyu ve şekeri ekleyip yumuşayana kadar kaynatın.

  • 2. Adım

    Ardından süzüp bir ezici yardımı ile ezin ve içerisine diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın ve bir kenarda bekletin.

  • 3. Adım

    Hamuru için bir kabın içerisine unu ve tereyağını ekleyip elinizle hafifçe ovuşturun.

  • 4. Adım

    Ardından içerisine yumurtayı ve diğer malzemeleri de ekleyip hafif yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.

  • 5. Adım

    Ardından hazırladığınız hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15 dk dinlendirin.

  • 6. Adım

    Dinlendirdiğiniz hamuru iki yağlı kağıt arasına ekleyip kullanacağınız kalıbın büyüklüğünde açın ve kabarmaması için üzerini çatal ile delikler açıp buzdolabında 20-25 dk bekletin.

  • 7. Adım

    Ardından hazırladığınız balkabaklı kremayı hamurun üzerine dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dk üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

  • 8. Adım

    Piştikten sonra soğumaya alıp soğuduktan sonra üzerini kremleri ve ceviz kırıkları ile süsleyip servis edebilirsiniz.