MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Patlıcanlı Pilav Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Patlıcanlı pilav yapmanın en önemli noktalarından biri  patlıcanların acısını almaktır. Bunun için, bir miktar tuzlu suyun içinde patlıcanları bekletin. Kızgın yağa atılması, patlıcanların yağ çekmesini önleyecektir. Patlıcanların fazla yağı atmasının bir yolu da kızardıktan sonra bir havlu kağıda yerleştirilmeleridir.

Arzu ederseniz içine taze baharatlar katabilirsiniz; dereotu, nane ya da maydanoz gibi. Pilavı güzelce dinlendirmeniz, su ve pirinç ölçüsünü tutturmanız ve son olarak patlıcanların mümkün olan en az yağı çekmesini sağlamanız durumunda, enfes bir patlıcanlı pilav yapabilirsiniz.

Patlıcanlı pilav tarifimize ek olarak bir önerimiz daha var; mercimekli bulgur pilavı. Tarifi bu ekranda sizlerle.


              
Patlıcanlı Pilav Tarifi
MALZEMELER
  • sıvı yağ

    1,5 su bardağı
  • patlıcan

    2 adet
  • Pilav için;
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • sıvı yağ

    1 yemek kaşığı
  • pirinç

    2 su bardağı
  • tuz

    2 çay kaşığı
  • sıcak su

    3 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletip ardından süzün ve bir havlu kağıt yardımı ile kurulayın.

  • 2. Adım

    Daha sonra bir tavanın içerisine yağı ekleyip kızdırın.

  • 3. Adım

    Daha sonra patlıcanları ekleyip kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu koyduğunuz bir tabağa patlıcanları alın.

  • 4. Adım

    Bir pilav tenceresinin içerisine tereyağını ve sıvı yağını ekleyip eritin.

  • 5. Adım

    Daha sonra pirinçleri ekleyip iyice kavurun. Ardından içerisine tuzu, patlıcanları ve sıcak suyunu da ekleyip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.

  • 6. Adım

    Piştikten sonra karıştırıp tekrar kapağı kapalı 10 dk dinlendirin ve daha sonra servis edebilirsiniz.