MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Yoğurtlu Gözleme Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK5'DK
  • PİŞİRME10-15'DK
  • KİŞİ SAYISI2-4 Porsiyon

MigrosTV’nin lezzet dolu dünyasındaki bu videomuzda Şef Halil Şımır’ın ustalığıyla yoğurtlu kıymalı gözleme tarifini sizlerle paylaşıyoruz! Bu tarif, basit malzemelerle hazırlanışı ve kısa sürede sunduğu enfes lezzetiyle sofralarınıza neşe katacak.

Şef Halil Şımır’ın pratik mutfak sırları ve özenle seçilmiş malzemelerle hazırlanan tariflerini takip etmek, evde lezzetin sırrını keşfetmek için MigrosTV YouTube kanalına abone olmayı unutmayın. İster günlük yemeklerde, ister misafir sofralarında kullanabileceğiniz bu tarif, her anınıza lezzet katacak bir şölen sunuyor.

Şimdi birlikte mutfakta enfes lezzetler yaratmaya hazır mısınız? Haydi, tarifin detaylarına birlikte göz atalım!

Ayrıca MigrosTV Youtube kanalını ziyaret etmek için hemen tıklayın!

Lezzet dolu gözleme tarifleri için hemen tıklayın!

Hamur işi tarifleri için hemen tıklayın!

Yoğurtlu Gözleme Tarifi
MALZEMELER
  • Kıyma

    250g
  • Kuru soğan

    1 adet
  • Tuz

    1 çay kaşığı
  • Karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • Zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • Yoğurtlu sos için yoğurt

    4 yemek kaşığı
  • Yoğurtlu sos için sarımsak

    1 diş
  • Salça sosu için domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • Kekik

    1/2 çay kaşığı
  • Su

    1 çay bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İnce doğradığınız soğanı bir tavada sıvı yağ ile kavurun.

  • 2. Adım

    Sonrasında kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Tuz, karabiber, zeytinyağı, kimyon ve kekik ekleyerek karıştırın. Kıyma suyunu çekip kızarmaya başladığında ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın.

  • 4. Adım

    Yufkayı açın ve içine hazırladığınız kıymalı harcı yerleştirin. Kenarları katlayarak gözlemeyi oluşturun. Tavada yağ ısıtın ve gözlemeyi kızartın.

  • 5. Adım

    Yoğurt sosu için yoğurdu sarımsak ve tuzla karıştırın. Salça sosu için ise tavada salçayı kavurun, su ve kekik ekleyin.

  • 6. Adım

    Gözlemeyi dilimleyin ve üzerine önce yoğurt sosunu, sonra da salçalı sosu gezdirerek servis yapın.