MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Dana Brisket Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME200'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Sıradaki videomuzda Amerikan kültüründe vazgeçilmez bir lezzet olan dana
brisketi Türk mutfağına buyur ediyoruz! Genellikle sert olarak bilinen dana
brisket, bu tarifimizde fırın torbasının da bol buharlı katkılarıyla lokum gibi bir
sonuç veriyor, bizden önermesi!

Nasıl mı? Üstelik yapımı da çok pratik! Önce taptaze eti, tavada şöyle bir
çevirdik ama tereyağının her şeyi güzelleştiren etkisini de unutmadık. Sonra
taze sebze dilimleriyle kavuşturup fırının sıcacık kucağına yolladık. Usul usul
pişmesini büyük bir sabırla bekledik. Sonunda ev yapımı, restoran lezzeti
kusursuz bir sonuç çıkardık. Bizim gibi lezzet âşıklarına hem afiyet hem de şifa
olsun diye tarifimizin tüm detaylarını da videomuza ekledik.

Siz de özel bir akşam yemeği için dana brisket pişirebilir, sofranızı
zenginleştirirken midenize bayram ettirebilirsiniz. Dilerseniz yanına patates,
taze yeşillik ya da pilav da ekleyebileceğiniz dana brisket nasıl yapılır
videomuzdan öğrenebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Dana brisket yapılışı ve daha birçok farklı et tarifi için diğer videolarımızı
incelemeyi ve Youtube kanalımız Migros Türkiye’ye abone olmayı unutmayın.

En güzel brisketi Migros Sanal Market üzerinden hemen sipariş edebilirsiniz:

https://www.migros.com.tr/dana-tandir-brisket-kg-p-17da198

Dana Brisket Tarifi
MALZEMELER
  • dana brisket

    1 kg
  • taze kekik

    2 dal
  • tuz

    20 g
  • karabiber

    10 g
  • havuç

    1 adet
  • kuru soğan

    1 adet
  • sarımsak

    2 diş
  • tereyağı

    1 çorba kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Dana brisker etinin önceden ısıtılmış döküm tavada mühürleyin.

  • 2. Adım

    En son tatlandırmak için tereyağı ve kekiği ekleyin ve üzerine kaşıkla gezdirin.

  • 3. Adım

    Tuz ve karabiber ekleyin. Fırın poşetinin altına dilimlenmiş havuç, soğan ve sarımsağı ekleyin.

  • 4. Adım

    Üzerine eti yerleştirin ve sıkıca bağlayın. 170 derecede 4 saat uzun süre fırınlayın.

  • 5. Adım

    Fırından çıkan briket etinizi servis tabağına alın ve didikleyerek yada dilimleyerek servis edin.