MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Valide Sultan Çorbası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Nefis Osmanlı yemekleri, MigrosTV mutfağında pişmeye devam ediyor. Osmanlı’dan günümüze eşsiz tatlar hazırlamaya devam ediyoruz. Tarihin lezzet dolu sayfalarında, hiç duymadığınız ve belki de deneyimlemediğiniz farklı lezzetler serimizde sırada valide sultan çorbası var.

Valide Sultan Çorbası Tarifi
MALZEMELER
  • un

    3 yemek kaşığı
  • yumurta

    1 adet
  • yoğurt

    1.5 su bardağı
  • et suyu

    2 su bardağı sıcak
  • su

    3-4 su bardağı sıcak
  • kimyon

    Bir miktar
  • karabiber

    Bir miktar
  • tuz

    Bir miktar
  • köftelik kıyma

    Köftesi için; 200 gram
  • ekmek

    Köftesi için; 1 dilim rendelenmiş
  • soğan

    Köftesi için; Rendelenmiş 1 adet küçük
  • sarımsak

    Köftesi için; Rendelenmiş 1 diş
  • tuz

    Köftesi için; Bir miktar
  • karabiber

    Köftesi için; Bir miktar
  • kimyon

    Köftesi için; Bir miktar
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk önce köfte için olan malzemelerle köftemizi yoğuralım.

  • 2. Adım

    Bir süre daha sonra unlanmış tepsinin içine bilye büyüklüğünde köfteler yapıp atalım.

  • 3. Adım

    Unumuzu, yumurtamızı ve yoğurdumuzu karıştıralım ve içine soğuk suyumuzu ilave edelim.

  • 4. Adım

    Kısık ateşte bunları kaynamaya bırakalım.

  • 5. Adım

    Biraz ısındığında et suyumuzu ilave edelim.

  • 6. Adım

    En son olarak köftelerimizi de bu karışıma ilave edelim.

  • 7. Adım

    Tuzunu, kimyonunu da ekledikten sonra hepsini birlikte kaynatalım.

  • 8. Adım

    Eğer isterseniz üstüne salça kavurup ve gezdirebillirsiniz