MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Biberiyeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Biberiyenin lezzet kattığı nefis arpa şehriye pilavı tarifi MigrosTV’de!

Pişirme önerisi:

Kullandığınız tavuk suyunun sıcak olmasına özen gösterin, arzuya göre tavuk suyu yerine et suyu kullanabilirsiniz.

Pilavın renginin daha koyu olmasını arzu ederseniz şehriyeleri ayrı bir yerde kavurduktan sonra kullanın.

Biberiyeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • domates

    1 su bardağı doğranmış
  • arpa şehriye

    1,5 su bardağı
  • tavuk suyu

    3 su bardağı
  • biberiye

    2 dal taze
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Doğranmış domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

  • 2. Adım

    Ayıklanmış taze biberiye dalları ve tuz ilavesiyle çeşnilendirin. Arpa şehriyeleri ekleyip kısa bir süre daha kavurma işlemini sürdürün.

  • 3. Adım

    Sıcak tavuk suyunu ekleyin. Kapağı kapalı tencerede 12-15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

  • 4. Adım

    Suyunu çeken pilavı demlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.