MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Fırında Sirkeli Balkabağı Yemeği
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME55'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Sirke ve bal kabağını aynı anda duymak pek hoş olmayabilir, biliyoruz; ancak bu tarifin tüm ezberleri bozacağını da biliyoruz!

Bu farklı tarifte kuru soğanları güzelce dilimleyip fırına vereceğimiz tabağın içine döşüyor üzerine bal kabağı dilimlerini yatırıyoruz. Durun, hiç öyle yüzünüzü buruşturmayın, dedik ya bu tarif ezberleri bozduracak! Daha sonra bal kabağı dilimlerinin üzerine doğal antibiyotik sayılan ve çoğu tarifin vazgeçilmezi olan sarımsak dilimlerini ekliyor, sirkeyi gezdiriyoruz. Yeter mi? Yetmez! Son olarak tüm yemeklerin asıl lezzetini veren domates salçasını da ekliyor, tabağın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp fırına doğru yolculuğa çıkarıyoruz! Sonrasında rengi ile şenlikli, tadı ile lezzetli nefis mi nefis kabak dilimlerini çatallamaya başlıyoruz! Farklılık arayan, bal kabağına bayılan herkese iyi gelecek bu tarifi uygulamak için daha fazla geç kalmayın, tüm detaylar videomuzda; şimdiden afiyet olsun!

Fırında sirkeli bal kabağı yemeği tarifi, fırında sirkeli bal kabağı yemeği yapımı, fırında sirkeli bal kabağı yemeği yapılışı, fırında sirkeli bal kabağı yemeği nasıl yapılır, fırında sirkeli bal kabağı yemeği nasıl hazırlanır, fırında sirkeli bal kabağı yemeği hazırlanışı, fırında sirkeli bal kabağı yemeği malzemeleri ve daha birçok farklı lezzet tarifleri MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Fırında Sirkeli Balkabağı Yemeği
MALZEMELER
  • kuru soğan

    2 adet
  • sarımsak

    4 diş
  • balkabağı

    4 dilim
  • domates salçası

    2 yk
  • sirke

    1 çk
  • tuz

    1 çk
  • su

    1 sb
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak soğanları ince ince doğrayıp, borcamın içerisine dizin,

  • 2. Adım

    Ardından kabakalrı orta incelikte doğrayın ve soğanların üzerine dizin,

  • 3. Adım

    Sarımsakları soyup ince ince doğrayıp üzerine ekleyin,

  • 4. Adım

    salçayı hafif su ile sulandırın ardından üzerine dökün suyunu da ilave edin,

  • 5. Adım

    Üzerini folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 50-55 dk pişirip servis edin.

  • 6. Adım

    Püf Noktası: Fırına atmadan önce üzerine hafif un serperek kıvamını daha yoğun elde edebilirsiniz.