MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mükemmel Makarna Yapma Kılavuzu
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Mükemmel bir makarna yapmak için bu kılavuzu mutlaka izleyin!

Yoğurtlusu, kıymalısı, sebzelisi, balıklısı… Makarnanın her çeşidine bayılanlar, makarnayı her öğün yesem bıkmam diyenler; peki onu evinizde kendi ellerinizle hazırlasanız daha iyi olmaz mı? Hazır paketi alıp pişirtmekten bahsetmiyoruz elbette, hamurunu emekle açıp özenle şekillendirdiğiniz makarnaları yemek çok daha keyifli ve sağlıklı olmaz mı? Olur elbette, peki ya zahmeti ya da bilmeniz gereken püf noktaları ile nasıl başa çıkacaksınız değil mi? Tabii ki bu videoyu izleyerek! Makarnanızı kendiniz hazırlamaya kararlıysanız, elinizin hamuruyla bu kılavuzu incelemeden işe girişmeyin deriz!
Makarna yapımı hakkında tüm detaylar, makarna yapımında uymanız gereken püf noktaları, makarna yapımında uymanız gereken kurallar ve makarna yapımında dikkat etmeniz gereken noktaları; makarna hamuru doğru bir şekilde nasıl hazırlanır gibi soruların detaylı cevaplarını bulabileceğiniz videomuzu hemen izleyin. Şimdiden kolaylıklar dileriz!

Püf Noktaları

Migros un kullanın.

Kullanmadan önce unu 2 kez eleyin.

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Yumurtalar taze ve oda sıcaklığında olmalı.

Direkt güneş ışığından uzak bir yerde cam kavanozlarda saklayın.

Mükemmel Makarna Yapma Kılavuzu
MALZEMELER
  • un

    400 gr
  • zeytinyağı

    4 yk
  • yumurta

    4 adet
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir kabın içerisine unu ekleyin, ardından yumurta tuz ve zeytinyağını ekleyip iyice harmanlayın.

  • 2. Adım

    Hamuru iyice yoğurun, ardından nemli bir bez örterek 30 dakika dinlendirin.

  • 3. Adım

    Dinlenen hamurunuzu tekrar tezgaha alıp 3-4 dakika daha yoğurun.

  • 4. Adım

    Ardından tezgaha hafif un serpip hamuru ekleyin ve hamuru bıçak sırtı kalınlığına gelene kadar açın.

  • 5. Adım

    Şekil verin ve bir bezin üzerine serip en az 3 saat kurutup pişirin.

  • 6. Adım

    İsterseniz 2-3 gün kurutup 1 ay boyunca kavanozda saklayabilirsiniz.