MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Şalgamlı Kısır Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Klasik lezzetlere farklı ve sıra dışı tatlar katmaya devam ediyoruz. Aperatif lezzetlerin en klasik lezzeti kısırı, bu sefer farklı ve daha leziz bir versiyonu ile karşınızda. Şalgamlı kısır tarifi MigrosTV’de. Siz de bu yenilikçi lezzeti tatmak için bizi takip etmeye devam edin. Şalgamlı kısır tarifi ve daha pek çok sağlıklı aperatifler, atıştırmalar için bizi takip etmeye devam edin. Mutfakta harikalar yaratacağınız lezzetli ve pratik tarifler, kısa zamanda sağlıklı menüler yaratacağınız öneriler, tüm püf noktaları ile MigrosTV’de.

Püf noktası:
Damak tadınıza göre ekşi ve acı miktarını azaltıp arttırabilir, arzu ettiğiniz taze ve kuru yeşillikleri ekleyebilirsiniz.

Şalgamlı Kısır Tarifi
MALZEMELER
  • bulgur

    2,5 su bardağı ince
  • şalgam suyu

    2 su bardağı acılı
  • kırmızı biber

    1 adet dolmalık
  • salatalık turşusu

    10 adet
  • maydanoz

    1/4 demet
  • dereotu

    1/4 demet
  • limon suyu

    1,5 adet taze sıkılmış
  • nar ekşisi

    4 yemek kaşığı
  • zeytinyağı

    1/2 çay bardağı
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir tencereye aldığınız acılı şalgam suyunu kısık ateşte kaynamaya bırakın.

  • 2. Adım

    İnce bulguru ekleyip kapağı kapalı tencerede demlenene kadar bekletin. Tuz ilavesiyle çeşnilendirin.

  • 3. Adım

    Suyunu çeken, pancarın rengini alan ve tane tane açılan ince bulgura; doğranmış kırmızı biber, salatalık turşusu, incecik kıyılmış dereotu, maydanoz ekleyip karıştırın.

  • 4. Adım

    Taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağı ilavesiyle harmanladığınız pancarlı kısırı arzuya göre soğuk ya da ılık olarak servis edin