MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bayatlamayan Poğaça Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME35'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Çocukların beslenme çantalarının, hanımların altın günlerinin, güne ara verilen keyifli molaların, iddialı çay sofralarının, sokakta oynayan çocukların kurtarıcısıdır poğaçalar.

Yumuşacık ve leziz halleriyle her türlü kahvaltılığın yanına da yakışır kısırın yanında da hiç çıkıntılık etmez. Mis kokusu ile daha pişmeye başladığı an çevresindekileri etkisi altına alır, fırından çıkarılırken adeta havada kapılır ve afiyetle bitirilir.

Bu durum karşısında poğaçaları bitmesin diye bolca yapmak istiyor aynı zamanda da hiç bayatlamasın istiyorsunuz değil mi? Aman canım, siz de çok şey istiyorsunuz demeyeceğiz size; çünkü bu poğaçalar sihirli! Lezzetinden bir şey kaybetmeden sizi günlerce yalnız bırakmayacak harika poğaçalar için tüm detaylar videomuzda. Çayı kaynatmaya başlayın!

Bayatlamayan poğaça tarifi, bayatlamayan leziz poğaça, bayatlamayan poğaça nasıl hazırlanır, evde bayatlamayan poğaça nasıl yapılır, bayatlamayan poğaça hazırlanışı ve çayın yanına yakışacak daha birçok pratik tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Bayatlamayan Poğaça Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    1.5 sb.
  • sıvıyağ

    1/2 sb.
  • soda

    1/2 sb.
  • kuru maya

    1 paket
  • tuz

    2.5 tk.
  • şeker

    3 tk.
  • un

    6 sb.
  • yumurta sarısı

    1 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Yoğurma kabı içerisine un, süt, sıvı yağ, soda, maya, tuz ve şeker ekleyip karıştırın.

  • 2. Adım

    Ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.

  • 3. Adım

    Hamur arzu edilen kıvama geldiği zaman üzerini streç film ile kapatarak mayalanması için oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.

  • 4. Adım

    Mayalanmış olan hamuru un serpilmiş tezgaha alarak mandalina boyutunda bezeler koparın.

  • 5. Adım

    Koparmış olduğunuz bezeleri elinizle yuvarlak hale getirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

  • 6. Adım

    Üzerilerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serperek önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 35 dakika pişirilir.