MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kayısılı Hardal Soslu Tavuk Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Meyve ile eti bir arada düşünmüş müydünüz hiç? Bakın ne yaptık; önce kayısılarımızı aldık, sonra tavuğumuzun içine kattık ve son olarak da üzerine hardal sos dökerek damaklarda unutulmaz  bir iz bıraktık. Soslu tavuk sevenler, bir de hardal soslu deneyin! İyi et Migros’ta, nefis tarif MigrosTV’de!

iyi-tavuk

Kayısılı Hardal Soslu Tavuk Tarifi
MALZEMELER
  • tavuk budu 

    8 adet
  • karabiber 

    Bir tutam
  • kayısı reçeli

    Bir kavanoz 
  • bal 

    3 çorba kaşığı 
  • dijon hardalı

    2 çorba kaşığı 
  • kaya tuzu

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Fırını önceden 425 derecede ısıtın.

  • 2. Adım

    Butları yıkayın; iyice kurulayın ve fırın tepsisine yerleştirin.

  • 3. Adım

    Tuz ve karabiberini serpin; bir kenara koyun.

  • 4. Adım

    Bal, hardal ve reçeli kısık ateşte küçük bir tencerede kaynatın.

  • 5. Adım

    Ateşi iyice kısın; kıvama gelene kadar ve yarıya inene kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın.

  • 6. Adım

    Kayısı karışımını butların üzerine kaşığın arkasıyla eşit bir şekilde yayarak dökün.

  • 7. Adım

    Tavuğa çatal batırdığınızda suyu çıkana kadar, her on dakika da bir yemeğin sosunu üzerine gezdirerek yaklaşık 30 dakika pişirin.