MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kuzu Etli Pilav Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Pilav tariflerimize bir yenisini daha ekliyoruz. “Pilav nasıl yapılır?” sorusunun en güzel cevabını veriyoruz. Tam kıvamında olma garantili pilavınızı bir de kuzu etli denemeye ne dersiniz? Sivri biber, domates ve maydanozla tadına tat katılan pilavı, kuzu eti ile tamamladığımız bu nefis tarifimizi kaçırmayın! Kuzu etli pilav tarifi hemen şimdi MigrosTV’de.

Kuzu Etli Pilav Tarifi
MALZEMELER
  • jasmin pirinç

    2 su bardağı
  • kuzu kuşbaşı

    500 gr
  • domates

    2
  • sivribiber

    2
  • soğan

    1
  • maydanoz

    3 dal
  • su

    3.5 su bardağı
  • sıvıyağ

    1 çay bardağı
  • tuz

    1 tutam
  • karabiber

    1 tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.

  • 2. Adım

    Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

  • 3. Adım

    Biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın.

  • 4. Adım

    Maydanozu temizleyip yapraklarını ayırın.

  • 5. Adım

    Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun.

  • 6. Adım

    Eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.

  • 7. Adım

    Domates ve sivribiberi ilave edin.

  • 8. Adım

    Tuz ve karabiber serpip ateşten alın.

  • 9. Adım

    Maydanozu ince ince kıyıp ekleyin ve karıştırın.

  • 10. Adım

     Pirinci yıkayıp süzün.

  • 11. Adım

    Yarım çay bardağı sıvıyağı tencerede kızdırıp pirinci kavurun.

  • 12. Adım

    Tuz serpip 3 bardak su ilave edin.

  • 13. Adım

    Kısık ateşte pilavı pişirin.

  • 14. Adım

    Pilavın yarısından azını yuvarlak ve derin cam kalıba alın, yayıp içerisine eti ilave edin.

  • 15. Adım

    5. Üzerine tekrar bir kat pilav yayıp üzerini kapatın ve servis tabağına ters çevirip alın ve maydanozla süsleyip servis yapın. MigrosTV’de daha pek çok leziz pilav tarifimiz var; perde pilavı, salçalı bulgur pilavı, taze fasulyeli bulgur pilavı. Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.