MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Şık Sunumuyla Göz Dolduran Tahinpare Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK'DK
  • PİŞİRME'DK
  • KİŞİ SAYISI Porsiyon

Bayram sofralarınızı şenlendirecek, damaklarda iz bırakacak bir lezzetle karşınızdayız! MigrosTV Şefi Halil Şımır, bayram coşkusunu doruklara çıkaracak yeni bir tarif ile karşınızda: Tahinpare! Bu tarif, geleneksel şekerpareye alternatif olarak öne çıkıyor ve her lokmasıyla enfes bir tat sunuyor.

Aşağıda yer alan listeden tarif için gerekli olan malzemeleri öğrenebilirsiniz. Eksik olan ürünlerinizi Migros mağazaları ya da Migros uygulamasından temin edebilirsiniz!

Eğer hazırsanız tarif detaylarına geçelim.

Ayrıca MigrosTV Youtube kanalını ziyaret etmek için hemen tıklayın!

MigrosTV’nin ilginizi çekebilecek diğer videoları;

Kırmızı etli yemek tariflerini izlemek için tıklayın!

Tavuklu tarifleri izlemek için tıklayın!

Balık tarifleri için tıklayın!

Köfte tarifleri için tıklayın!

Mevsim sebzeleri ile hazırlanan yemek tarifleri için tıklayın!

Hamur işi tarifleri için tıklayın!

Şık Sunumuyla Göz Dolduran Tahinpare Tarifi
MALZEMELER
  • Hamuru İçin;

  • Tereyağı

    120g
  • Sıvı yağ

    4 yemek kaşığı
  • Yumurta

    1 adet
  • Tahin

    2 yemek kaşığı
  • Yoğurt

    1 yemek kaşığı
  • Kabartma tozu

    1 paket
  • Toz ceviz

    1 bardak
  • Un

    1,5 su bardağı
  • İrmik

    1/2 su bardağı
  • Şerbeti İçin;

  • Toz şeker

    2 su bardağı
  • Su

    2,5 su bardağı
  • Limon

    1 dilim
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon dilimini ekleyip kısık ateşte 15 dk pişirin ve soğumaya bırakın.

  • 2. Adım

    Unu tavada hafifçe kavurun, irmiği ekleyip birkaç dakika daha kavurun ve soğumaya alın.

  • 3. Adım

    Başka bir kapta tereyağı, sıvı yağ, yumurta, tahin, yoğurt, kabartma tozu, ceviz ve irmikli karışımı yoğurun.

  • 4. Adım

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak tepsiye dizin ve 180°C fırında 15-20 dk pişirin.

  • 5. Adım

    Fırından çıkardıktan sonra soğumuş şerbeti üzerine dökün ve 2-3 saat dinlendirin. Servis öncesi Antep fıstığı ile süsleyerek afiyetle sunun!