MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Yılbaşı Salatası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Yeni yılı evde karşılayanlara; yılbaşı sofrasına yakışacak lezzet dolu salata tarifi MigrosTV’de!

Servis önerisi:

Sosunu eklediğiniz renkli salatayı yeşilliklerin besin ve mineral değerini kaybetmemesi adına bekletmeden servis edin.

Yılbaşı Salatası Tarifi
MALZEMELER
  • marul

    1/2 adet kıvırcık
  • marul

    1/2 adet göbek
  • fesleğen

    1/2 demet
  • dereotu

    1/2 demet
  • domates

    10 adet kurutulmuş
  • domates

    10 adet cherry
  • ceviz içi

    1/2 su bardağı
  • nar

    1 adet büyük boy
  • tulum peyniri

    200 gram
  • avokado

    Sosu için; 1 adet orta boy olgun
  • zeytinyağı

    5 yemek kaşığı
  • sarımsak

    2 diş
  • limon suyu

    1 adet taze sıkılmış
  • lime suyu

    1 adet taze sıkılmış
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • nane

    1/2 tatlı kaşığı
  • kekik

    1/2 tatlı kaşığı
  • sumak

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkadığınız kıvırcık marul ve göbek marulun fazla suyunu süzdürün.

  • 2. Adım

    Bol suda yıkayıp kuruladığınız dereotu, kıvırcık marul ve göbek marul yapraklarını ince ince doğrayın. Fesleğen yapraklarını tek tek ayıklayın.

  • 3. Adım

    Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin, kurutulmuş domatesleri ince ince dilimleyin.

  • 4. Adım

    Ortadan ikiye kestiğiniz narı et döveceği yardımıyla ayıklayın. Tulum peynirini küçük küpler halinde kesin. Ceviz içini küçük parçalara ayırın.

  • 5. Adım

    Doğramış ve ayıklamış olduğunuz tüm ürünleri derin bir salata kasesine alın.

  • 6. Adım

    Sosu için; ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkardığınız avokadoyu rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Taze sıkılmış lime suyu, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, rendelenmiş sarımsak, kuru nane, kekik ve sumak ilavesiyle karıştırın.

  • 7. Adım

    Hazırladığınız sosu ekleyip harmanladığınız renkli salatayı arzuya göre göbek marul yaprakları içerisinde servis edin.