MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Şorbik Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

MigrosTV stüdyosunda bu kez nefis bir şorbik yapıyoruz. Büyük bir çoğunluğun ismini ilk kez duyduğu şorbik, aslında çok tanıdık malzemelere sahip. Hem etinden hem sütünden yararlanabileceğiniz, “Suyundan da koy!” diyebileceğiniz bir yemek olan şorbik; nohut, dana kuşbaşı, soğan, süt gibi malzemelerin karıştırılıp pişirmeye bırakılmasıyla hazırlanıyor. Su ve süt içinde pişerken yumuşacık olan et, et ile birleşip faydaları artan nohut; yiyene sonsuz bir keyif veriyor. Protein deposu olan şorbik; son derece pratik, lezzetli ve besleyici bir tarif! Bu özelliği sayesinde gelişim çağındaki çocuklara sağlık verirken, sulu yemek sevenlere lezzet garantisi veriyor. Onunla ister özel misafirlerinizi ağırlayın isterseniz kendinize şahane bir sofra kurun. Şorbik yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Şorbik yapımı, şorbik tarifi, şorbik nasıl yapılır, şorbik nasıl hazırlanır, şorbik hazırlanışı, şorbik yapılışı, ev yapımı şorbik, nefis şorbik tarifi ve daha birçok et yemeği MigrosTV videolarında sizi bekliyor. Bizden ayrılmayın!

Şorbik Tarifi
MALZEMELER
  • dana kuşbaşı

    500 gr
  • süt

    2 su bardağı
  • soğan

    2 adet kırmızı
  • sıvı yağ

    Yarım çay bardağı
  • nohut

    1,5 su bardağı haşlanmış
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • su

    3-4 su bardağı kadar sıcak
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir gece önceden ıslatmış olduğunuz nohutların suyunu süzüp.

  • 2. Adım

    Ocakta kaynayan suyun içine ekleyin ve nohutlar iyice haşalanana kadar pişirin.

  • 3. Adım

    Ardından bir tencere içerisine sıvı yağ ve etleri ilave edip iyice kavurun, soğanları ilave edin kavurun suyunu nohutları ve baharatları ilave edin ve pişme bırakın.

  • 4. Adım

    Şişmesine yakın sürünü döküp sıcak olarak servis edin.