MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kavala Kurabiyesi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI12 Porsiyon

Tazeliğini uzun süre koruyan, bademlerle lezzeti katlanan, Edirne’nin geleneksel kurabiyesi kavala kurabiyesini evde de yapabilirsiniz. Üstelik butik pastanelerle yarışacak lezzette.

Püf noktası:

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin, çok fazla toparlanmayan hamuru arzuya göre buzdolabında soğuttuktan sonra kurabiye yapımında kullanın.

Kavala Kurabiyesi Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    200 gram
  • badem

    100 gram çiğ
  • badem

    50 gram file
  • un

    2 su bardağı
  • pudra şekeri

    1/2 su bardağı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • pudra şekeri

    1/2 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Rondoya aldığınız çiğ bademleri toz haline getirin.

  • 2. Adım

    1 su bardağı un ve toz haline gelen çiğ bademleri sürekli karıştırarak kısık ateşte kavurun.

  • 3. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, kavrulmuş un, pudra şekeri, kabartma tozu ve azar azar eklediğiniz unu hamur toparlanmaya başlayana kadar karıştırın.

  • 4. Adım

    Son olarak file badem eklediğiniz hamuru mutfak tezgahı üzerinde küçük parçalar halinde açın.

  • 5. Adım

    Kalıp yardımıyla, yaklaşık iki santimetre kalınlığında şekil verip yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.