MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Acılı Domates Sosu Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Enfes sos tarifleri vermeye devam ediyoruz. Sırada acılı domates sosu var… Bu pratik ve çok lezzetli tarifi yapın, kavanoza koyun ve dilediğinizde çorbalara, makarnalara veya etin yanına ilave edin.

Acılı Domates Sosu Tarifi
MALZEMELER
  • domates

    5 kg
  • soğan

    2 baş
  • sarımsak

    5-6 diş
  • kırmızı biber

    5-6 adet acı
  • defne yaprağı

    1 adet
  • karabiber

    1 tutam
  • sirke

    2 kaşık doğal
  • tuz

    Arzuya göre
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını kolaylıkla soyabilmek için domatesleri hafifçe çizerek kaynar suya atın.

  • 2. Adım

    1-2 dakika sonra sudan çıkarıp kabuklarını soyun.

  • 3. Adım

    Sonrasında domatesleri doğrayın.

  • 4. Adım

    Bir tencerenin içerisine birkaç kaşık sızma zeytinyağı koyun.

  • 5. Adım

    İnce kıyılmış soğanları ve sarımsakları zeytinyağında birkaç dakika çevirin.

  • 6. Adım

    Doğradığınız acı biberi ekleyin, üzerine domatesleri ilave edin.

  • 7. Adım

    Baharatları da ekleyin ve kısık ateşe pişirmeye başlayın.

  • 8. Adım

    Arada tahta kaşıkla karıştırarak kıvam alıncaya kadar yaklaşık iki saat pişirin.

  • 9. Adım

    Defne yaprağını bir kaşık yardımı ile tencereden çıkarın.

  • 10. Adım

    Ocaktan indirmeden önce sirkeyi ilave edin.

  • 11. Adım

    Karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin.

  • 12. Adım

    Tüm sosu süzgeçten geçirerek ya da el blender’ında çekerek homojen bir sos elde edin.

  • 13. Adım

    Sosu sterilizasyonunu yaptığınız kavanozlara dökün.

  • 14. Adım

    Çevreye bulaşmaması için geniş ağızlı bir metal huni kullanabilirsiniz. Kavanozun üzerinde 2 cm boşluk kalmalı.

  • 15. Adım

    Herhangi bir hava kabarcığı kalıp kalmadığını kontrol edin, varsa steril bir bıçak yardımıyla hava kabarcıklarını alın.

  • 16. Adım

    Bir kağıt peçete yardımıyla kavanozun ağzını temizleyin.

  • 17. Adım

    Kuru ve temiz kapakları sıkıca kapatın ve sayfa 108’deki sterilizasyon işlemini uygulayın.

  • 18. Adım

    8. 6 ay-1 yıl serin ve kuru bir yerde saklayabilirsiniz.