MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kısır Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Bulgur, salça, domates ve çeşitli yeşillikleri içerip de lezzet içermeyen tarif pek yoktur. Kısır da onlardan biri elbette. Çayın en yakın arkadaşı, böreğin sırdaşı, sarmanın güzel yakışanı, özellikle kadınların toplandığı sohbet dolu davetlerin en aranan kahramanıdır. Çay sofrası ne kadar zengin olursa olsun eğer ki kısıra yer verilmemişse o sofra eksik kalmaya mahkumdur.

Taptaze yeşillikler, çeşitli soslar ile süslendiğinde sofrada yer alan bütün lezzetleri ardında bırakır. Yapımı ne kadar kolay olsa da paylaşması da bir o kadar zordur. Lezzetinin tel tel döküldüğü, harika bir kısır yapmak için tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Kısır tarifi, kısır yapımı, leziz kısır tarifi, kolay kısır nasıl hazırlarım, evde kısır yapımı, kısır hazırlanışı ve daha birçok tarif MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Püf noktası;

  • İyi bir kısır için bulgurun iyi şişmesi önemlidir. Bunun için bulgur ve su oranı iyi ayarlanmalı, bekletme süresine dikkat edilmelidir.

 

Kısır Tarifi
MALZEMELER
  • ince bulgur

    1 sb.
  • su

    4/3 sb. sıcak
  • domates salçası

    1 yk.
  • biber salçası

    1 yk.
  • salatalık

    1
  • yeşil soğan

    4 dal
  • maydanoz

    ½ demet
  • kıvırcık

    ½ demet
  • limon suyu

    2 yk.
  • zeytinyağı

    1 çb.
  • tuz

    1 çb.
  • domates

    1 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bulguru derin bir kaba alın. Sıcak suyu üzerinde gezdirip üzerini kapatıp kenara alın.

  • 2. Adım

    Yeşillikleri çok küçük parçalar halinde kıyın. Domatesin çekirdek kısımlarını çıkararak zar şeklinde doğrayın.

  • 3. Adım

    Suyunu çekip kabaran bulgurun üzerine salça baharat ve yağı ilave edip çok iyi karıştırın. En son yeşillikleri ilave edip harmanlayın. Servis tabağına alıp servis edebilirsiniz, afiyet olsun.