MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Pırasalı Bulgur Pilavı
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Anadolunun bağrından kopup gelen başlıca lezzetlerimizden biri olan bulgur pilavı bu kez mevsimin en taze pırasalarıyla buluşuyor! Doyuruculuğu ve pirinç pilavına göre daha sağlıklı olmasıyla bilinen bulgur pilavı, bu tarifte pırasa ve bol tavuk suyuyla güçlerini birleştirerek tam bir şifa deposu oluyor bizden söylemesi!

Biberiye, karabiber gibi damak zevkinize uygun baharatlarla süsleyip, pırasaları sadece kavurarak son derece pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz pırasalı bulgur pilavı tarifiyle siz de farklı bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu akşam sofranızda pırasanın gücüyle taçlanan, besleyici bir tarife yer vermek isterseniz pırasalı bulgur pilavı yapılışı hakkında tüm detaylar videomuzda sizi bekliyor. Şimdiden afiyet olsun!

Pırasalı bulgur pilavı ve daha birçok sebzeli tarif için MigrosTV videolarını incelemeyi unutmayın.

Pırasalı Bulgur Pilavı
MALZEMELER
  • pırasa

    3 adet
  • bulgur

    1 su bardağı pilavlık
  • zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • tavuk suyu

    2,5 su bardağı
  • biberiye

    1 dal taze biberiye
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Pırasaları ayıklayıp yıkayın.

  • 2. Adım

    İnce ince kesin ve bir tencerenin içerisine yağı ve pırasaları ekleyip kavurun.

  • 3. Adım

    Üzerine bulguru ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.

  • 4. Adım

    Ardından suyunu ve baharatlarını ekleyip kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakın.

  • 5. Adım

    Suyunu çekince ocaktan alıp 10 dk dinlendirip servis edebilirsiniz.