MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Hafif şerbetli, mis irmikli bir tatlıya hayır diyemeyenler gelin! Minik lokmaları baklava dilimlerine güçlü bir rakip olacak nefis bir tatlı denemeye hazır mısınız?
Baştan uyaralım; lokmalık denmesi biraz tuzak olabilir, yani formuna dikkat edenler olarak kesinlikle abartmamaya dikkat edin deriz.
Bu nefis tatlı; tek lokmalık olması ile kolay yendiği için hem çocuk hem de yetişkinler tarafından kolayca sevilir. Hele ki üzeri de şöyle Antep fıstığı, fındık, ceviz, Hindistan cevizi gibi malzemelerle süslenirse hem görünümünün güzelliği hem de lezzetinin özelliği artar da artar. Siz de konuklarınıza, ailenize farklı bir lezzet sunmak, tatlı krizlerini başarıyla susturmak istiyorsanız nefis tarifimizi uygulamaya hemen başlayın. Tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Lokmalık irmik tatlısı tarifi, lokmalık irmik tatlısı yapılışı, lokmalık irmik tatlısı yapımı, lokmalık irmik tatlısı hazırlanışı, lokmalık irmik tatlısı malzemeleri, lokmalık irmik tatlısı kalorisi, ev yapımı lokmalık irmik tatlısı ve daha birçok irmikli tatlı MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • yoğurt

    1 su bardağı
  • sıvı yağ

    1 su bardağı
  • irmik

    1 su bardağı
  • yumurta

    1 tane
  • kabartma tozu

    1 paket
  • vanilya

    1 paket
  • un

    2 su bardağı
  • su

    Şerbeti için; 3,5 su bardağı
  • toz şeker

    4 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba alıp yoğurun.

  • 2. Adım

    Hamurun toparlanmaması halinde biraz daha un ilave edin.

  • 3. Adım

    Hamurdan bir parça alıp tezgahta yuvarlayın. Sonra tezgaha serpiştirilmiş irmiğe bulayın. 2 cm kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizin.

  • 4. Adım

    180 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Bu arada su ve şekeri sürekli karıştırarak eritin. Fırından çıkan sıcak lokmaların üzerine dökün.

  • 6. Adım

    Şerbetinin çekmesi için tekrar fırın sıcaklığına koyun. Daha sonra üzerine antep fıstığı serpiştirip servis edin.