MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Balık Köftesi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Haftada iki gün balık sağlığınıza iyi gelecek! Bu kez nefis balık ziyafetini, balık köftelerine dönüştürüyoruz. Balık sevenlere farklı ve lezzet dolu bir alternatif olmasının yanı sıra, çocuklar için de sağlıklı bir seçenek olacak.

Balık Köftesi Tarifi
MALZEMELER
  • levrek balığı

    500 gram fileto
  • soğan

    1 adet orta boy kuru
  • sarımsak

    1 diş
  • pirinç

    3 yemek kaşığı haşlanmış
  • galeta unu

    2 yemek kaşığı
  • yumurta

    1 adet
  • maydanoz

    1/2 demet
  • soğan

    2 dal taze
  • limon suyu

    1 tatlı kaşığı
  • limon kabuğu

    1 adet rendelenmiş
  • hardal

    1 çay kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • sıvı yağ

    Kızartmak için
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Deri ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız levrek balığını incecik kıyın.

  • 2. Adım

    Haşladığınız pirinçlerin suyunu süzdürün. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın.

  • 3. Adım

    Rendelenmiş kuru soğan, incecik kıyılmış fileto levrek balığı, doğranmış maydanoz, galeta unu, sarımsak, haşlanmış pirinç, yumurta, doğranmış taze soğan, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, hardal, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın.

  • 4. Adım

    Elde ettiğiniz balık köftesi harcıyla küçük köfteler hazırlayın. Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın. Eklediğiniz balık köftelerini ters yüz ederek kızartın.

  • 5. Adım

    Kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdikten sonra arzuya göre patates püresi ve yeşil salata eşliğinde servis edin.