MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mutancana Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Geleneksel Osmanlı yemekleri MigrosTV’de! Mahmudiye, Hünkar beğendi ve Fodula‘nın ardından şimdi de sıra Mutancana tarifinde. Sevilen Osmanlı et yemeklerinden biri olan mutancana tarifini görüntülü izlemek için videomuza tıklayın.

Mutancana Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    3 çorba kaşığı
  • kuzu but

    1 kg
  • soğan

    7 adet arpacık
  • sarımsak

    1 baş
  • un

    1 yemek kaşığı
  • et suyu

    2 bardak
  • kuru incir

    10 adet
  • badem

    3 yemek kaşığı
  • sultaniye üzümü

    1 avuç
  • sumak

    1 tutam
  • bal

    1 ölçü
  • su

    1 ölçü
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tereyağını tencerede eritin.

  • 2. Adım

    1 adet kuzu butu irice parçalar halinde kesin ve eriyen tereyağına ekleyin.

  • 3. Adım

    Çevirerek eti mühürleyin.

  • 4. Adım

    Arpacık soğanların kabuklarının rahat soyulması için soğanları suda bekletin.

  • 5. Adım

    Suda beklemiş arpacık soğanların kabuklarını soyun, ikiye bölün ve kuzu etine ekleyin.

  • 6. Adım

    1 baş sarımsağı, kabuklarını soymadan ve dişlerine ayırmadan ikiye bölün. Yemeğe ekleyin.

  • 7. Adım

    Bu sayede sarımsağın aromasını yemeğe vermesini sağlarsınız ve istediğiniz zaman yemekten çıkartabilirsiniz.

  • 8. Adım

    Etleri çevirin, güzelce kızarsın. 8. Unu ete ilave edin, et suyunu koyun ve altını kısıp kapağı kapalı şekilde 20-25 dakika pişmeye bırakın.

  • 9. Adım

    Geriye kalan tüm malzemeyi tencereye ilave edin ve kapağını kapatıp 20 dakika daha pişmeye bırakın.

  • 10. Adım

    0. Sıcak servis edin.