Hünkar Beğendi Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,64/5 Toplam: 3.963 Oy
view 24.459
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Hünkar Beğendi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Geleneksel Osmanlı Yemekleri MigrosTV’de! Daha önce Mahmudiye, Fodula ve Mutancana yaparak Osmanlı Saray Mutfağı‘nı sizlerle buluşturmuştuk. Şimdi ise geleneksel etli yemek tariflerimizden biri ile devam edelim istedik; hünkar beğendi. Patlıcanlı yemek tariflerinin en güzellerinden biri olan Türk mutfağının geleneksel lezzeti hünkar beğendi tarifi için videomuza buyurun.

Hünkar Beğendi Yapımı:

1. Tas Kebabı için; Soğanları fare diş yemeklik doğrayın ve tereyağında öldürünceye kadar döndürün.
2. Etleri ilave edin, orta ateşte önce suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin.
3. Önce ince kıyılmış sarımsakları sonra biberi irice doğrayıp tencereye ekleyin.
4. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayın ve suyunu çeken ete ekleyin.
5. Domates salçası, tuz, karabiber ve suyunu da ekleyin, iyice karıştırıp kaynadıktan sonra altını kısın ve tencerenin kapağını kapatıp 1 saat kadar pişirin.
6. Beğendi için; Tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip ağır ateşte altın rengine dönene kadar karıştırın ve ateşten alın.
7. Patlıcanları kürdan ile delin ve direk ateş üzerinde pişirin.
8. Dışı iyice pişen patlıcanları alıp bıçakla kabuklarından ve sapından ayırıp tenceredeki unlu karışıma atın.
9. Tencereyi tekrar ağır ateş üzerine alın, karışımı ezerek hepsini birbirine iyice yedirin, kaşarları ekleyin.
10. Tencereyi ateşten alın, tuzu rende muskatı ve ılık sütü ekleyin, karıştırıp kenarda patlıcanın sütü çekmesi için dinlenmeye bırakın.

EN ÇOK İZLENENLER