MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Muhallebili Kadayıf Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

‘Şerbetli tatlı mı, sütlü tatlı mı’ diye düşünenlere lezzet dolu bir alternatif; muhallebili kadayıf…  2 enfes malzeme bu tarifimizde bir arada! Çıtır çıtır kadayıf ve sütün muhteşem bir kıvam aldığı muhallebinin eşlik ettiği bu farklı tarifimizi mutlaka deneyin. Bademli güllaç tarifimizi de kaçırmayın…

Püf noktası:

Muhallebilik kadayıf hazırlamak için; çiğ olarak satılan tel kadayıfları derin dondurucuda bekletebilir kolayca kırarak küçük parçalar halinde hazırlayabilirsiniz.

Kullandığınız toz şeker miktarını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Muhallebi karışımına arzuya göre damla sakızı ekleyebilirsiniz.

Muhallebili Kadayıf Tarifi
MALZEMELER
  • 300 gram tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 150 gram ceviz içi
  • süt

    Muhallebi için; 5 su bardağı
  • un

    3 yemek kaşığı
  • mısır nişastası

    3 yemek kaşığı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • yumurta

    1 adet
  • krema

    200 ml.
  • vanilya

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Muhallebilik tel kadayıf için; kadayıfları tel tel açın. Ceviz içlerini rondoda küçük parçalar halinde çekin.

  • 2. Adım

    Geniş bir tencerede erittiğiniz tereyağında ince çekilmiş ceviz içlerini hafif bir renk alana kadar kavurun. Şekeri ekleyip karıştırın.

  • 3. Adım

    Tel tel açılmış çiğ kadayıfı katıp kısık ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun. Renk alan kadayıfların küçük parçalar halinde kırılması oldukça önemli. Bu noktada arzuya göre kavrulmuş kadayıfları rondodan geçirebilirsiniz.

  • 4. Adım

    Renk alıp kavurduğunuz ceviz içli kavrulmuş kadayıfları soğuması için bir kenarda dinlendirin.

  • 5. Adım

    Muhallebisi için; soğuk süt, un, yumurta, mısır nişastası ve toz şekeri derin bir tencereye alıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra kıvam alana kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Krema ve vanilya ekledikten sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerinin kabuklanmaması için aralarda karıştırmayı unutmayın.

  • 7. Adım

    Kavrulmuş kadayıfın yarısını dikdörtgen bir servis kabına yayın. Hazırladığınız sıcak muhallebiyi üzerine dökün. Kalan kavrulmuş kadayıfı üzerine serptikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın.

  • 8. Adım

    Buzdolabında 3-4 saat kadar soğuttuğunuz tatlıyı dilimler eşliğinde servis edin.