MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bademli Güllaç Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Ramazan sofralarınıza yakışır nefis bademli güllaç tarifi MigrosTV’de! Hem de pişirme önerileriyle birlikte… Tariflerimiz bununla sınırlı değil, her gün yenileri eklenen yüzlerce pratik video MigrosTV’de. Bu videolarımızı da mutlaka izleyin; hurmalı muzlu smoothie, soğuk ayran çorbası.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre eklediğiniz gül suyu miktarını arttırabilir, sütlü şerbete vanilya ekleyebilirsiniz. Sütün kararmaması için toz şekeri son olarak ekleyip sütün sıcaklığında karıştırarak eritin.

Bademli Güllaç Tarifi
MALZEMELER
  • -Saffet Abdullah güllaç- yaprağı

    10 adet
  • süt

    6 su bardağı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • gül suyu

    1 yemek kaşığı
  • badem

    1 su bardağı file
  • badem

    Servis için; 1 yemek kaşığı file
  • -nar- tanesi

    1/2 su bardağı ayıklanmış
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bütün olarak, paketinden dikkatli bir şekilde çıkardığınız güllaç yapraklarını dört eşit parçaya bölün.

  • 2. Adım

    Derin bir tencereye aktardığınız sütü, gül suyu ilavesiyle kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.

  • 3. Adım

    Toz şeker ekleyip sütün kendi sıcaklığıyla erittikten sonra ılınması için ocaktan alın.

  • 4. Adım

    Yuvarlak servis kabının tabanına bir kepçe kadar süt gezdirin. Tek kat halinde dizdiğiniz güllaç yaprakları üzerine süt gezdirip file badem serpiştirin.

  • 5. Adım

    Aynı işlemi, katlar üzerine file badem serpiştirip yapraklar ve sütlü şerbet karışımı bitene kadar tekrarlayın.

  • 6. Adım

    Ayıklanmış nar taneleri ve file bademle süslediğiniz güllacı, buzdolabında soğutup şerbetini çekmesini bekledikten sonra dilimler halinde servis edin.