Bademli Güllaç Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,60/5 Toplam: 10 Oy
view 6.140
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Bademli Güllaç Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Ramazan sofralarınıza yakışır nefis bademli güllaç tarifi MigrosTV’de! Hem de pişirme önerileriyle birlikte… Tariflerimiz bununla sınırlı değil, her gün yenileri eklenen yüzlerce pratik video MigrosTV’de. Bu videolarımızı da mutlaka izleyin; hurmalı muzlu smoothie, soğuk ayran çorbası.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre eklediğiniz gül suyu miktarını arttırabilir, sütlü şerbete vanilya ekleyebilirsiniz. Sütün kararmaması için toz şekeri son olarak ekleyip sütün sıcaklığında karıştırarak eritin.

Bademli Güllaç Yapımı:

1. Bütün olarak, paketinden dikkatli bir şekilde çıkardığınız güllaç yapraklarını dört eşit parçaya bölün.
2. Derin bir tencereye aktardığınız sütü, gül suyu ilavesiyle kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
3. Toz şeker ekleyip sütün kendi sıcaklığıyla erittikten sonra ılınması için ocaktan alın.
4. Yuvarlak servis kabının tabanına bir kepçe kadar süt gezdirin. Tek kat halinde dizdiğiniz güllaç yaprakları üzerine süt gezdirip file badem serpiştirin.
5. Aynı işlemi, katlar üzerine file badem serpiştirip yapraklar ve sütlü şerbet karışımı bitene kadar tekrarlayın.
6. Ayıklanmış nar taneleri ve file bademle süslediğiniz güllacı, buzdolabında soğutup şerbetini çekmesini bekledikten sonra dilimler halinde servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER