MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Maş Fasulyesi Çorbası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Maş fasulyesi ile yapılan lezzetli tariflerin mutfağınızda yer alması için şahane bir önerilerimiz var. Protein deposu ve sağlığa faydaları saymakla bitmeyen maş fasulyesi Çorbası tarifi MigrosTV’de. Dumanı üstünde sıcacık çorbalar, sıcak günler için soğuk çorbalar, kolay ve nefis yemek tarifleri listemizde yerini alıyor. Her gün yenileri eklenen çorba tarifleri, salata, ana yemek, tatlı ve hamur işi tariflerinin yanı sıra, her gün MigrosTV’de.

Püf noktası:

Çorbayı taneli olarak içmek istiyorsanız blender ile karıştırmadan da sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Maş fasulyesini bir taşım haşlayıp kara suyunu döktükten sonra yeniden duru su ilavesiyle haşlayabilir, suyunu süzdürdükten sonra çorba yapımında kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzuya göre toz kırmızı biberli zeytinyağı eşliğinde servis yapabilir, doğranmış maydanoz ilave edebilirsiniz.

Maş Fasulyesi Çorbası Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • maş fasulyesi

    1 su bardağı haşlanmış
  • un

    3 tatlı kaşığı
  • zerdeçal

    1 çay kaşığı toz
  • su

    4 su bardağı
  • süt

    1 su bardağı
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Önceden suda beklettiğiniz maş fasulyesini üzerini geçecek kadar su ilavesiyle, diriliği gidene kadar haşlayın.Haşlama suyunu süzdürüp bir kenarda bekletin.

  • 2. Adım

    Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Unu ekleyip kokusu çıkıp hafif bir renk alana kadar kavurun.

  • 3. Adım

    Rengini ve kendine has kokusunu vermesi için toz zerdeçal ve tuzu ekleyip karıştırın.

  • 4. Adım

    Son olarak su ve süt ilave ettiğiniz çorbayı, kısık ateşte 10 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.