Rende Mozzarella Izgara Patlıcan Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2,67/5 Toplam: 3 Oy
view 2.689
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
3

Rende Mozzarella Izgara Patlıcan Malzemeleri

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kızartma, haşlama, fırın, közleme derken her hali ile nefis; kimi zaman ara sıcak, kimi zaman ana yemek olabilen, sebzelerin kahramanı patlıcan bu kez mozzarella peyniri ile buluşsa nasıl olur dersiniz? Tahminlerin bile ağızları sulandırıp, iştahları kabartmaya yettiği bu nefis tarif, uygulanması için geç kalmamayı hak ediyor! Adeta restoran menüsünden fırlamış bu alternatifi evinizde hazırlayıp kendinizi şımartmak, konuklarınızı şaşırtmak isterseniz malzemeleri tamamlayın ve ızgaranın hafifliği, peynirin lezzeti ile buluşsun; tüm mideler şenlensin!

Rende mozzarella ızgara patlıcan tarifi, rende mozzarella ızgara patlıcan yapımı, rende mozzarella ızgara patlıcan yapılışı, rende mozzarella ızgara patlıcan hazırlanışı, rende mozzarella ızgara patlıcan nasıl yapılır, rende mozzarella ızgara patlıcan nasıl hazırlanır, ev yapımı rende mozzarella ızgara patlıcan ve daha birçok özel lezzet MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Rende Mozzarella Izgara Patlıcan Malzemeleri:

1. Alacalı şekilde soyduğunuz patlıcanları ince şeritler halince kesip tuzlu su içerisinde 30 dakika boyunca bekletin.
2. Ardından su içerisinden çıkardığınız patlıcanları iyice kurulayıp ızgara tavasında arkalı önlü pişirin.
3. Daha sonra fırına dayanıklı bir borcam içerisine rendelenmiş domates, tuz, karabiber, sarımsak, zeytinyağı ve ince doğranmış maydanozları ekleyip karıştırın ve bir zemin oluşturun.
4. Dikdörtgen şekilde kesilmiş olan toz mozzarella parçalarını pişirdiğiniz patlıcanların içine koyup rulo şeklinde sarın.
5. Tüm patlıcan dilimlerine bu işlemi uyguladıktan sonra kat kısmı alta gelecek şekilde hazırladığınız domatesli harcın üzerine oturtun.
6. Son olarak patlıcan rulolarının üzerine bolca rende mozarella ilave edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika boyunca pişirip sıcak bir şekilde servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER