MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Lebeniye Çorbası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Leziz çorba tarifleri MigrosTV’de! Geleneksel lezzet, lebeniye çorbasının yapımı ve püf noktaları için MigrosTV’den ayrılmayın.

Püf noktası:

Terbiye karışımını ılıştırarak eklemeye ve sürekli karıştırarak, kısık ateşte pişirmeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre kırık pirinç kullanabilir, tereyağında yakılmış nane yerine toz kırmızı biber ekleyebilirsiniz.

Lebeniye Çorbası Tarifi
MALZEMELER
  • kıyma

    300 gra az yağlı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • pirinç

    3 yemek kaşığı
  • nohut

    1 su bardağı haşlanmış
  • su

    6 su bardağı sıcak
  • yumurta

    Terbiye için; 1 adet
  • yoğurt

    1 yemek kaşığı süzme
  • un

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • tereyağı

    Üzerine; 2 kaşık
  • nane

    1 tatlı kaşığı kuru
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Az yağlı kıymayı derin bir kaseye alın, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurun.

  • 2. Adım

    Küçük parçalara ayırdığınız harçtan minik köfteler hazırlayıp orta ateşte hafif bir renk alana kadar kızartın.

  • 3. Adım

    Derin bir tencereye aktardığınız sıcak suya eklediğiniz pirinçleri kaynamaya bırakın.

  • 4. Adım

    Terbiye karışımı için; yumurta, süzme yoğurt, un ve tuzu küçük bir kasede karıştırın. Az miktarda suyla kıvamını açıp ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine aktarın.

  • 5. Adım

    Haşlanmış nohut ve kızarmış köfteleri ekledikten sonra pişirme işlemini orta ateşte sürdürün.

  • 6. Adım

    Tereyağında yakılmış nane ilavesiyle sıcak olarak, bekletmeden servis edin.