MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
İrmik Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Kültürümüze işlemiş, kuşaktan kuşağa aktarılmış, milli lezzetlerimizden birinin tarifi var sırada. Lezzetiyle “anne tatlısı” tanımını hak eden, hem hafif hem de memnun edici irmik tatlısına buradan kocaman bir “iyi ki varsın” demek istiyoruz. İrmik, süt, toz şekerin yarattığı bu harika karışıma bir de limon ya da portakal kabuklarının aromatik büyüsünü katarsanız bu güzelim tatlı sizi alır da götürür. Hadi mis kokulu, hafif bir tatlı hazırlayıp sohbetleri de tatlandırmaya hazırsanız detaylar videomuzda! Şimdiden afiyet olsun.

İrmik tatlısı nasıl yapılır, irmik tatlısı tarifi, irmik tatlısı yapımı, kolay irmik tatlısı, evde irmik tatlısı yapımı, irmik tatlısı hazırlanışı ve daha birçok tatlı tarifi için bizden ayrılmayın.

Püf Noktası ;

  • Şerbet için süt yerine su kullanabilirsiniz.
  • Kullanacağınız fırın kalıbı ne kadar küçük olursa tatlının kabarıklığı o kadar fazla olacaktır.
İrmik Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    3
  • toz şeker

    3 yemek kaşığı
  • süt

    3 yemek kaşığı
  • sıvı yağ

    3 kaşığı
  • irmik

    3 yemek kaşığı
  • un

    3 yemek kaşığı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • vanilin

    1 paket
  • süt

    Şerbeti için ; 2.5 sb.
  • toz şeker

    1 sb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak tatlının şerbetini yapmak ile başlayabilirsiniz. Toz şeker, ve suyu 10 dakika civarında kaynatın, ardından limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğuması için kenara alın.

  • 2. Adım

    Bir yoğurma kabı içerisinde toz şeker ve yumurtayı mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpılır. Ardından süt, vanilya, irmik, un ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır.

  • 3. Adım

    Kullanacağınız fırın kabını tereyağ ile yağlayıp tatlı harcını kalıba aldıktan sonra üzerini bir kaşık veya spatula yardımıyla düzeltin.

  • 4. Adım

    Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kabarıp üzeri kızarana kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Tatlı fırından çıktığı gibi porsiyonlara ayırıp, her porsiyon üzerine çatal ile delikler açın, soğumuş olan şerbeti tatlının üzerine dökün ve tatlı şerbeti tamamen çektikten sonra servis edin.