MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Baklavalı Magnolia Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK'DK
  • PİŞİRME'DK
  • KİŞİ SAYISI Porsiyon

MigrosTV Şefi Halil Şımır, iftar sonrası için harika bir tatlıyla karşınızda! Baklavalı Magnolia, lezzetin en yüksek notalarında dans eden Antep fıstığı ve muhallebinin muhteşem buluşmasıyla sofralarınızı renklendiriyor. Bu tarif, tatlı tutkunlarının kalplerini çalacak ve her lokmada ayrı bir mutluluk sunacak. Hazırsanız, bu lezzet serüvenine başlayalım! 🍽️✨

Tarif için gerekli olan malzemeleri aşağıda yer alan listeden öğrenebilirsiniz. Eksik olan ürünlerinizi Migros mağazaları ve Migros uygulamasından temin edebilirsiniz.

Eğer hazırsanız tarif detaylarına geçelim!

Ayrıca MigrosTV Youtube kanalını ziyaret etmek için hemen tıklayın!

MigrosTV’nin ilginizi çekebilecek diğer videoları;

Kırmızı etli yemek tariflerini izlemek için tıklayın!

Tavuklu tarifleri izlemek için tıklayın!

Balık tarifleri için tıklayın!

Köfte tarifleri için tıklayın!

Mevsim sebzeleri ile hazırlanan yemek tarifleri için tıklayın!

Hamur işi tarifleri için tıklayın!

Baklavalı Magnolia Tarifi
MALZEMELER
  • Süt

    1 litre
  • Toz şeker

    4 yemek kaşığı
  • Mısır nişastası

    2 yemek kaşığı
  • Un

    2,5 yemek kaşığı
  • Yumurta sarısı

    3 adet
  • Krema

    1 çay bardağı
  • Vanilya

    1 paket
  • Tereyağı

    6 yemek kaşığı
  • Baklava yufkası

    8 adet
  • Antep fıstığı

    1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Baklava yufkalarını açıp, her birine erimiş tereyağı sürün ve rulo haline getirin.

  • 2. Adım

    Yağlanmış bir fırın tepsisine dizdiğiniz yufkaları 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

  • 3. Adım

    Fırından çıkardığınız yufkaları soğuması için bir kenara alın.

  • 4. Adım

    Muhallebi için süt, toz şeker, mısır nişastası, un ve yumurta sarılarını karıştırarak pişirin.

  • 5. Adım

    Kıvam alan muhallebiye kremayı, tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

  • 6. Adım

    Soğuyan baklava yufkalarını parçalara ayırın ve Antep fıstığıyla karıştırın.

  • 7. Adım

    Servis kabına önce muhallebi, sonra baklava yufka karışımı olacak şekilde katlar oluşturun.

  • 8. Adım

    En üst kat muhallebi olacak şekilde düzenleyin ve Antep fıstığı ile süsleyin.

  • 9. Adım

    Baklavalı Magnolia'yı buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun!