MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Patates Püresi Nasıl Yapılır?
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Düşünün ki her hali ile güzel olan, sarışın bir sebze var. Evet, kesinlikle patatesten bahsediyoruz! Hem birçok yemeğin yanına yakışacak iyi bir yoldaş oluyor hem de eklenecek her baharatı büyük bir misafirperverlikle hiç geri çevirmeden kendine epeyce yakıştırarak bizi öylece hayran bırakıyor.

Sofraların damakta tat bırakan sarışın kahramanı patatesin sizi hoşnut etmek için ezilmiş de ezilmiş halini ele alacağız şimdi. Ezilmiş hali bile hiç bu kadar güzel olabilir miydi, oluyormuş işte!

Patatesin her haline bayılıyoruz; ama patates püresi en yumuşak kalplisi! Ağzımızda pasta kreması gibi dağılırken yemek zevkimizi şahlandırıyor, her gün yesek bıkmayız gibi düşündürüyor. Belki de en çok et yemeklerinin yanına yakışıyor; ama tavuk yemekleriyle de tatlı bir flört etmeden duramıyor.

En leziz patates püresinin nasıl yapılacağını anlattığımız video için şöyle buyrun. Unutmadan; şimdiden çıkacak harika sonuçlardan sorumlu değiliz!

Patates püresi nasıl yapılır, nefis patates püresi, evde patates püresi tarifi ve daha birçok farklı tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Püf Noktası:

Eşit boylarda patates seçmeye özen gösterin. Böylece pişme süreci farklılaşmayacak, herhangi bir çiğ kalma durumuna karşı önlem almış olacaksınız.

Patates Püresi Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
  • patates

    4 adet
  • tuz

    1,5 tk.
  • kaşar peyniri

    100 gr.
  • süt

    1 sb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Soyduğunuz patatesleri iyice yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tencere içerisinde üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip kaynatın.

  • 2. Adım

    Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra suyunu süzüp tuz, tereyağı ve rendelenmiş kaşarı ilave edip bir ezici yardımıyla ezin.

  • 3. Adım

    Ardından sütü ekleyip blender ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın ve sıcak servis edin.