MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Yumurta Kek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Kek olmayan çay sofralarını eksik bulanlar, çocuğunun eline kolayca bir dilim kek sıkıştırmayı çare edenler, aynı sunumlardan sıkılıp artık farklı şekillerdeki kek kalıplarını bile sevemeyenler; size nefis bir öneri getirdik! Gözlerinize şölen yaşatacak, damakları hayran bırakacak yumurta keke bayılacaksınız. Mis gibi süt kokan yumuşacık muhallebisi, taptaze tatlı mı tatlı kayısılar ile yumurta görünümü kazanan bu nefis kek, tüm sıradanlıkları yıkmaya geliyor!
Özellikle yumurta sevmeyen çocuklara sevdirme şansı bulunan, gören ve tadan herkesi biraz şaşkınlığa ve kafa karışıklığına düşürecek, çay sofralarınıza keyif ve yaratıcılık katacak yumuşacık kek için çayları kaynatmaya başlayın!
Tarif için kapınızı tırmalayacaklara da şimdiden hazır olun deriz. Hadi, tüm detaylar videomuzda!

Yumurta kek tarifi, yumurta kek yapımı, yumurta kek yapılışı, yumurta kek hazırlanışı, yumurta kek nasıl yapılır, yumurta kek nasıl hazırlanır, yumurta kek malzemeleri, nefis yumurta kek, ev yapımı yumurta kek ve daha birçok farklı kek tarifi için bizi takip etmeye devam edin.

Yumurta Kek Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    4 tane
  • şeker

    1 su bardağından biraz eksik
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı erimiş
  • sıvı yağ

    Yarım su bardağı
  • süt

    Yarım su bardağı
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • vanilya

    2 çay kaşığı
  • kabartma tozu

    2 çay kaşığı
  • mısır nişastası

    3 yemek kaşığı tepeleme
  • un

    1,5-2 su bardağı elenmiş
  • süt

    Muhallebisi için; 1 litre
  • mısır nişastası

    2 yemek kaşığı tepeleme
  • şeker

    1 su bardağından biraz eksik
  • un

    2 yemek kaşığı tepeleme
  • vanilya

    1 çay kaşığı
  • tereyağı

    Yarım yemek kaşığı
  • labne peyniri

    2 yemek kaşığı
  • konserve kayısı

    Üzeri için; 1 kutu
  • tarçın

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Keki hazırlamak için yumurtayı, şekeri ve yağı iyice çırpın.

  • 2. Adım

    Krema haline geldikten sonra kekin diğer malzemelerini sırayla ekleyerek spatula ile karıştırın.

  • 3. Adım

    Orta boy fırın kabını yağlayıp unlayın ve aktarın.

  • 4. Adım

    180 derece ısınmış fırında kontrol ederek keki yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Pişen keki kendi kabında soğutun.

  • 6. Adım

    Kekin üzerindeki fazla kabarık kısmını keserek kekin üzerini düzleyin.

  • 7. Adım

    Kestikten sonra keki tekrar aynı kabına koyun.

  • 8. Adım

    Muhallebinin malzemelerini küçük bir tencereye alın.

  • 9. Adım

    Sürekli çırparak orta ısıda koyulaşıncaya kadar pişirin.

  • 10. Adım

    Sıcak muhallebiyi soğuk kekin üzerine yayın ve kaşıkla düzeltin.

  • 11. Adım

    Oda sıcaklığına gelince üzerine streç film sarıp dolaba kaldırın.

  • 12. Adım

    Muhallebi tamamen soğuduktan sonra üzerini kayısı parçalarıyla süsleyin.

  • 13. Adım

    Kayısıları kekin üzerine ters kapatarak yumurta sarısı görünümü verin.

  • 14. Adım

    4. Dilimledikten sonra karabiber süsü vermek için kayısıların üzerine biraz tarçın serpin.