MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bezelyeli Börek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

5 çayının en leziz arkadaşı, geleneksel börek tarifleri MigrosTV’de! Bugün hem pratik hem hızlı bir börek yapalım istedik. Tercihimizi bezelyeden yana kullandık. Bezelyeli börek tarifi ile Altın Günü‘nün yıldızı siz olun!

Bezelyeli Börek Tarifi
MALZEMELER
  • yufka

    4 adet
  • iç bezelye

    400 gr
  • patates

    1 adet
  • soğan

    1 adet
  • havuç

    1 adet
  • sıcak su

    1 buçuk su bardağı
  • köri

    1 çay kaşığı
  • zeytinyağı

    3 çorba kaşığı
  • tereyağı

    30 gr
  • tuz

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Patates ve havucu soyup küp küp doğrayın.

  • 2. Adım

    Soğanı soyup kıyın.

  • 3. Adım

    Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun.

  • 4. Adım

    Havuç, patates ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edin.

  • 5. Adım

    Suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Tereyağını eritip ılıtın.

  • 7. Adım

    Her yufkayı 4 eşit kare parçaya kesin.

  • 8. Adım

    Kare yufkaları dörder dörder üst üste yerleştirip aralarına eritilmiş tereyağı sürün.

  • 9. Adım

    Ortalarına bezelyeli karışımı paylaştırıp bohça gibi kapatın.

  • 10. Adım

    Kat yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizin.

  • 11. Adım

    1. Üzerlerine kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.