MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Çiriş Otu Kavurması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI3 Porsiyon

  Büyük bir çoğunluğun bu sebzeye biraz yabancı olduğu âşikar. Gelin onu biraz yakından tanıyalım. Çiriş otu; idrar söktürme, regl düzenleme, ağrıları azaltma, egzamayı iyileştirme, cinsel gücü artırma gibi birçok faydası ile herkesin bolca tüketmesi gereken yeşilliklerden biri. Yabani pırasa olarak da bilinen çiriş otunun ismi ne kadar yabancı gelse de aslında lezzeti bir o kadar tanıdık.

  Lezzeti ile ıspanağın yakın akrabası sayılan çiriş otu, tezgahlardaki yerini bahar ayları ile almaya başlayıp sıcak günlerde leziz ve hafif alternatifler için harika bir yeşillik oluveriyor. Kavurması kadar sulu yemeği de mükemmel olup özellikle yoğurtla şahane gidiyor bizden önermesi. Çiriş otu kavurmasının yapımı hakkında tüm detaylar için videomuzu izleyin. Şimdiden afiyet olsun!

  Çiriş otu kavurması tarifi, çiriş otu kavurması nasıl yapılır, çiriş otu kavurması yapımı, çiriş otu kavurması evde nasıl yapılır, çiriş otu kavurması hazırlanışı, çiriş otu kavurması evde nasıl hazırlanır ve daha birçok sağlıklı lezzet için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Çiriş Otu Kavurması Tarifi
MALZEMELER
  • çiriş otu

    3 bağ
  • kuru soğan

    3
  • zeytinyağı

    2 yk.
  • tuz

    1 tk.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Orta boy soğanları yemeklik bir şekilde doğrayın. Ardıdan sap kısımlarını kesip iyice yıkamış olduğunuz çiriş otlarını 4 cm uzunluğunda kesin.

  • 2. Adım

    Uygun bir tencere içerisine zeytinyağı alıp kızdırın. Kızmış olan yağın üzerine doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.

  • 3. Adım

    Daha sonra çiriş otlarını ekleyip otlar yumuşayıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun.

  • 4. Adım

    Son olarak tuzunu ekleyip 2 dakika daha kavurduktan sonra sıcak olarak servis edin.