MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Susamlı Kayısı Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME16'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Acil tatlı ihtiyacını dindirecek, misafirlerinize şahane bir seçenek olacak yeni tarifler arıyorsanız doğru yerdesiniz! Karşınızda susamlı kayısı tatlısı! Yanına kaymak ya da dondurma ekleyip keyifle tüketebileceğiniz bu nefis tatlı, favorilerinizin arasına girmeye aday.

Özellikle diyet yapanlar ve sağlığına her daim dikkat edenler için en sağlıklı tatlı seçeneklerinden biridir kurutulmuş meyveler. Bu tarifte ise bir miktar şerbet ile buluşan kuru kayısıların oluşturduğu şölene tanık oluyoruz. Kuru kayısılardan her mevsim yapabileceğiniz, son derece pratik ve leziz, bolca fayda ve enerji getiren susamlı kayısı tatlısı, âdeta her bir susamın tanesine kadar oldukça iddialı.
Yumuşacık lezzetiyle sindirim problemlerine karşı da iyi gelen bu tarif sayesinde keyifli dakikalar sonrasında midenizde rahatsızlık, ruhunuzda pişmanlık da yaşamaya gerek yok. O hâlde harekete geçmek için ne bekliyorsunuz? Malzemelerinizle birlikte başlayın videomuzu izlemeye!

Susamlı kayısı tatlısı tarifi, susmalı kayısı tatlısı yapılışı, susmalı kayısı tatlısı yapımı, susmalı kayısı tatlısı nasıl yapılır, susmalı kayısı tatlısı nasıl hazırlanır, pratik susmalı kayısı tatlısı, ev yapımı susmalı kayısı tatlısı, susmalı kayısı tatlısı malzemeleri, susmalı kayısı tatlısı faydaları, susamlı kayısı tatlısı püf noktası ve daha birçok nefis tatlı tarifi MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Susamlı Kayısı Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • kuru kayısı

    ½ iri cins
  • toz şeker

    1 çay bardağı
  • ceviz içi

    1 su bardağı
  • su

    4 su bardağı
  • limon suyu

    1 tatlı kaşığı
  • susam

    1 çay bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Yayvan bir bir tencereye kayısıları yıkayıp yanyana dizerek koyun.

  • 2. Adım

    Üzerine su, şeker ve limon suyunu ilave edin.

  • 3. Adım

    Kayısıların cinsine göre 10-15 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

  • 4. Adım

    Kayısılar soğuduktan sonra iç kısımlarını açıp yarım ceviz koyun. düz bir tabağa yerleştirin.

  • 5. Adım

    Kaynamış kayısıların suyunu üzerinde gezdirin.

  • 6. Adım

    Susam serpiştirerek servis yapın.