MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ev Yapımı İskender Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Şimdi lezzetli bir iskenderi evde de yapma zamanı! Kolay ve pratik Migros döneri,  Migros mağazalarından satın alıp, pişirme önerimiz eşliğinde lezzet dolu bir sofra hazırlayabilirsiniz. Tarifi için videomuzu kaçırmayın!

Ev Yapımı İskender Tarifi
MALZEMELER
  • Migros döner

    1 paket
  • pide

    1 adet küçük boy
  • kekik

    1 tatlı kaşığı
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • ayçiçek yağı

    4 yemek kaşığı
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • su

    1 su bardağı sıcak
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • yoğurt

    1 su bardağı
  • pul biber

    1/2 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bayatlamaya yüz tutmuş pide ya da tırnak pideyi küçük küpler halinde kesin.

  • 2. Adım

    Geniş bir tavaya aldığınız pide küplerini kekik ilavesiyle ısıtın.

  • 3. Adım

    Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisi üzerine aldığınız Migros döneri önceden ısıtılmış fırında 6-8 dakika kadar ısıtın.

  • 4. Adım

    Tereyağı ve ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresine alıp kızdırın. Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika kadar kavurun.

  • 5. Adım

    Tuz, karabiber ve pul biberle çeşnilendirin. Kavrulmuş salçanın kıvamını sıcak su ilavesiyle açın. 2-3 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın.

  • 6. Adım

    Isıtılmış ekmek küplerini geniş bir servis tabağına alın. Hazırladığınız salçalı sosun bir kısmını üzerine gezdirin. Isıtılmış dönerleri ekleyin. Salçalı sos ve çırpılmış yoğurt ilavesiyle sıcak olarak servis edin.