MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Katık Böreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Bulduğu her şeyden börek yapabilen, her şeyi böreğe katık edebilen bir milletiz. Sıradaki tarifimiz, özellikle ev ekonomisini kurtarmaya çalışan, tasarrufa önem veren hünerli ev hanımlarının bayılacağı bir tarif olabilir.

Bir alışveriş sırasında dozunu ayarlayamayıp aldığınız, daha sonra tüketilememiş bolca yeşilliği bu tarife katık edip lezzete doymaya hazır mısınız? Yapımı ile son derece pratik olan katık böreği, çat kapı misafirler için de oldukça ideal.

Mis kokulu dereotu ve maydanozların birbirine karıştığı, yoğurt ile faydasının, yarma ile doyuruculuğunun arttığı bu börek; “Unsuz, yufkasız börek olur mu?” diyenlere oldukça etkileyici bir cevap olmaya hazır. Yanına zeytin, peynir, domates gibi seçeneklerin de çok yakışacağı katık böreğini kahvaltıda tüketebilir ya da beş çayı muhabbetine keyifli bir katık edebilirsiniz.

Hadi ısıtın fırınları, kaynatın çayları! Katık böreğinin nefis kokusu sararken evinizi en sevdiklerinizi de davet edin, sıcacık, keyifli bir gün geçirin. Tüm detaylar videomuzda.

Katık böreği tarifi, katık böreği yapılışı, katık böreği malzemeleri, katık böreği yapımı, katık böreği hazırlanışı, katık böreği nasıl hazırlanır, katık böreği nasıl yapılır, ev yapımı katık böreği, pratik katık böreği ve daha birçok farklı lezzet MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Katık Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • yarma

    2 su bardağı ince
  • süzme yoğurt

    Yarım kilo
  • sıvı yağ

    1 çay bardağı
  • dereotu

    Yarım demet
  • maydanoz

    Yarım demet
  • tereyağ

    Üzeri için
  • tuz

    Yarım tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Yarmayı bir gece önceden ıslatın.

  • 2. Adım

    Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.

  • 3. Adım

    Fırın tepsisine harcı dökün ve eşit şekilde yayın.

  • 4. Adım

    Önceden ısınmış 200 derece fırında üzeri kabuklaşıncaya kadar pişirin.